Direktøren for Grønlands Erhverv, Christian Keldsen opfordrer Naalakkersuisut til større og mere formel dialog med interessegrupper i samfundet under forberedelserne til finansloven.Foto: Sulisitsisut/Grønlands Erhverv

Kritik af finanslov fra GE: Der skal et samarbejde til

Finanslovsforhandlingerne mellem Naalakkersuisut og partierne er i slutfasen og forventes at være færdig i dag, lørdag.

Naalakkersuisut fokuserer for meget på egne politiske ambitioner, ligesom de fokuserer for meget på at tilfredsstille de politiske partier i Inatsisartut. Politikerne glemmer, at det omgivende samfund er en vigtig brik i puslespillet om finansloven, lyder kritikken fra Grønlands Erhverv. 

Savner rammer for nye lufthavne og turisme

Direktør i Grønlands Erhverv, Christian Keldsen, påpeger blandt andet manglende dialog om de forventede effekter af de kommende landingsbaner i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat.

- Vi står lige overfor at åbne nye landingsbaner og lufthavne om to til tre år. Den kan man ikke bare ligge ned og sige, at det må nogle andre klare. Der skal et samarbejde til, og det kan vi ikke se, påpeger Direktøren for GE, Christian Keldsen.

Dertil savner han et bud på, hvordan turismen skal udvikles:

- Der er ingen steder i denne her finanslov, hvor jeg kan læse om en reel indsats for at udvikle og udvide turismen. Hvis man sætter fokus på området, og vi kan se, at det offentlige er med til at sætte fokus og skabe rammer, så kan erhvervet godt udfylde de rammer, siger Christian Keldsen til KNR.

GE savner reformer og udgiftsstyring hos de offentlige

Et andet sted, arbejdsgivernes talsmand savner mere dialog om, er reformer og den offentlige sektor.

- Vi efterlyser en reel skattereform, vi ønsker også en socialreform, en uddannelsesreform og fokus på de offentlige udgifter samt udgiftsstyringen. For det offentlige skal skabe nogle rammer, som vi kan udfylde. Så vi skal have fjernet nogle af de udfordringer, der kan være med at drive virksomhed, og så skal vi kunne læse af loven, hvad det er for nogle områder, vi tror Grønland kan leve af.

Men også tiltag for at bekæmpe den sociale ulighed optager Grønlands Erhverv:

- Vigtigst af alt; vi har lige p.t. fokus på arbejdet med den sociale ulighed, og det kan vi ikke se sker, lyder det fra direktøren for Grønlands Erhverv, Christian Keldsen.

Keldsen efterlyser i den forbindelse uddannelsestiltag og løft af folkeskolen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl