Krisehjælp er kommet til Paamiut: Der er brug for psykologhjælp

Mindst 20 personer var i blokken, da branden startede – deriblandt en del unge. Og mange af dem har brug for hjælp, siger leder af familieafdeling.
- Folk er urolige, og jeg kan også mærke, at de er stressede, siger Kristian Dahl.  Foto © : Morten Heilmann, KNR
04. september 2020 17:15

To terapeuter fra Kommuneqarfik Sermersooqs kriseteam er ankommet til Paamiut. 

De skal yde krisehjælp til de mennesker, der har været involveret den brand, som natten til tirsdag kostede tre mennesker livet. 

Branden raserede en fireværelses-lejlighed, og den berørte også en lejlighed i stueetagen og på første sal. 

LÆS OGSÅ Overlevende til brandulykke i Paamiut: Jeg var nødt til at springe for livet

Mindst 20 personer var i blokken, da branden startede – deriblandt en del unge. Og mange af dem har brug for hjælp, siger Kristian Dahl. Han er afdelingsleder i Familieafdelingen under Kommuneqarfik Sermersooq i Paamiut. 

- Folk er urolige, og jeg kan også mærke, at de er stressede, siger han. 

- De to fra kriseberedskabet samler folk nu. Dem, der har akut brug for hjælp, fører de samtaler med. De, som er direkte ramt, har det selvfølgelig værst. De er utrygge, siger han.

Brug for psykologer

Brandteknikerne og retsmedicinere fra Danmark er også kommet til Paamiut for at assistere det lokale politi. Og ifølge Kristian Dahl er der hårdt brug for hjælp.

- Det er nødvendigt at få samling på enkelte personer. Men også brandfolk og de frivillige har brug for hjælp, siger han.

LÆS OGSÅ Tre personer omkommet: Brand i Paamiut

Naalakkersuisut står også klar med hjælp, hvis der bliver brug for mere. Og der er brug for psykologer, påpeger Kristian Dahl.

- Så vidt jeg har forstået, skal de to terapeuter kun være her i en uge. Men det er muligt, at de bliver forlænget, siger han.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde ud af, hvordan branden i Paaminut opstod.

De tre omkomne er en kvinde på 61 år og to mænd på 54 og 62 år. 

Flere personer blev indlagt på sygehuset med forbrændinger. Der var også nogle, der kom til skade, fordi de blev nødt til at springe ud ad vinduet.