Covid-19 situationen fører nu til, at krisecentrene i arktisk Canada er fulde. Foto: KNR/Arkiv

Krisecentre i arktisk Canada er fulde

Coronakrisen fører til, at der er mere vold i hjemmene i arktisk Canada.

Ifølge netmediet Arctic Today er det næsten umuligt for beboere i arktiske byer og bygder i USA og Canada at følge reglerne for at undgå at udsætte sig for coronavirus. 

Det betyder, at vold i hjemmene, især mod kvinder, er blevet endnu værre end ellers, og antallet af voldstilfælde bliver ved med at stige.

Der er simpelthen ikke plads nok i de mange små arktiske hjem. Det gør det svært at gennemføre hjemmekarantæner og at holde afstand til personer, der er voldelige.

Covid-19-situationen fører nu til, at krisecentrene i arktisk Canada er fulde. Ofte har hverken kvinderne og deres børn nogle trygge steder at søge hen til.

LÆS OGSÅ Oprindelige kvinder venter stadig på krisecentre i Canada

I Alaska, hvor det ifølge Arctic Today anslås at over 80 procent af alle inuit og indianerkvinder har været udsat for vold, er alle krisecentre lige nu helt fyldte.

Den amerikanske TV station, CNN, rapporterede forleden, at vold i hjemmet også er blevet et stort problem i USA. 

Dermot Shea fra New Yorks City Politi siger til CNN, at der nu er langt færre almindelige voldssager. Til gengæld opstår der flere voldssager i hjemmene. Der er ovenikøbet mænd der spytter på deres koner for at prøve at smitte dem, siger han.

Kommentarer