Kriseberedskabet i Tasiilaq får ekstra hjælp fra Nuuk Foto: Sara Kristensen

Kriseberedskab i Tasiilaq får ekstra hjælp fra Nuuk

Kommunens personale i Tasiilaq får ekstraordinær krisehjælp fra Nuuk efter to selvmord med tre dages mellemrum og et mord tre dage efter har rystet den østgrønlandske by.

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester, direktøren for arbejdsmarked og velfærd samt en psykolog, psykiater og socialrådgiver fløj afsted mandag ved middagstid mod Tasiilaq for at yde støtte.

LÆS OGSÅ Borgmester rejser med nødberedskab til Tasiilaq

- Det er ekstraordinær situation, hvor man helt særligt lige nu, hvor man i Tasiilaq er hårdt ramt af tre ovenpå hinanden følgende ulykkelige og tragiske hændelser, siger Grethe Nielsen, direktør i Kommuneqarfik Sermersooq´s forvaltning for arbejdsmarked, velfærd og erhverv, der er rejst med til Tasiilaq for at støtte det lokale personale. 

- Der har været tre tragiske hændelser i løbet af den sidste uge, og vi har faktisk et godt kriseberedskab i Tasiilaq, men der er brug for  ekstra hjælp udefra, så det er baggrunden for at vi tager afsted, siger Grethe Nielsen.

Den syvende januar begik en 40-årig kvinde selvmord i Tasiilaq og tre dage efter begik en 21-årig kvinde selvmord. Tre dage senere blev byen igen ramt af en tragedie. 

LÆS OGSÅ Efterforsker drab i Tasiilaq

Fredag den 13. januar blev en 39-årig kvinde dræbt af en mand på 72 år.

- Det drejer sig om at støtte kriseberedskabet i kommunen i Tasiilaq, og så skal jeg og borgmesteren støtte op omkring vores medarbejdere, specielt i socialforvaltningen de næste par dage, siger Grethe Nielsen til KNR. 

De ansatte i kommunen i Tasiilaq er i øjeblikket i gang med at finde ud af, hvilke personer der skal have professionel hjælp. 

Afdækker hvem der har behov for krisehjælp

- Lige nu er afdelingen i Tasiilaq i gang med at  afdække, hvem der konkret har brug for  krisehjælp, hvilke personer og hvilke grupper der har brug  for krisehjælp, og det tager vi fat i, siger direktøren for velfærd i Kommuneqarfik Sermersooq, Grethe Nielsen

Udover de ramte familier og pårørende får de ansatte også krisehjælp, oplyser Grethe Nielsen.

Direktør Grethe Nielsen og borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq rejser tilbage til Nuuk onsdag, mens kriseberedsskabet fra Nuuk arbejder i Tasiilaq til på lørdag.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt