Kommunerne introducerer NemID og sullissivik.gl

Landets fire kommuner vil i den næste uges tid invitere borgerne på besøg og forklarer brugen af Nem ID og brugen af selvbetjeningssiden sullissivik.gl.
Skrevet af Peter Troelsen
19. september 2013 09:33

Med et NemID i hånden kan man betjene sig selv online på sullissivik.gl. Man kan f.eks. bestille nyt jagtbevis samt registrere fangst, melde flytning, søge om boligsikring og tilmelde sig dag- og natrenovation. Og der arbejdes på at stille flere online muligheder til rådighed.

For at kunne benytte sig af selvbetjeningsmulighederne skal man have et NemID, som man skal bruge til at logge ind på sullissivik.gl med. NemID er en digital signatur, der består af en bruger-id med adgangskode og et nøglekort. NemID kan blandt andet snart bestilles på kommunens borgerservicecentre.

De fire orienteringsarrangementer foregår fredag d. 20. september i Qaqartoq mellem 10.00 og 14.00. I Ilulissat er det lørdag. d. 21. september mellem 12.00 og 16.00 og dagen efter er det borgerne i Nuuk, der kan få ny viden om sullissivik.gl. Også i Nuuk er det mellem 12.00 og 16.00. Endeligt kan borgerne i Sisimiut blive orienteret om Nem ID og selvbetjening fredag d. 17. september mellem 12.00 og 16.00. Alle orienteringsmøderne foregår i de enkelte byers borgerservice.

Interesserede kan høre mere på deres borgerservicecenter.