Kommuneqarfik Sermersooq og Tele-post sætter nyt IT-fag på skoleskemaet

Kommuneqarfik Sermersooq sætter i samarbejde med Tele-post et nyt IT-fag på skoleskemaet. Eleverne skal gennem faget levere kreative IT-løsninger til selskabet, skriver Tele-post.
HR Direktør for TELE-POST, Helena Rotvig Kristiansen underskriver partnerskabsaftalen sammen med Facilitychef for Kommuneqarfik Sermersooq Gerth Jacobsen. Foto © : Tele-post
Skrevet af Malik Brøns
11. januar 2020 16:06

Tele-post har indgået en samarbejdsaftale med Kommuneqarfik Sermersooq, der skal styrke børn og unges evner inden for den digitale verden.

Aftalen handler om et pilotprojekt, der kaldes ”Coding Classes” - "Skoleklasser der koder" på dansk. Projektet skal give eleverne undervisning i kodning på computer, hvor fire syvende klasser skal deltage i løbet af foråret i år.

Undervisningen vil foregå over fem dage, og her vil eleverne få en udfordring fra selskabet, om at designe en IT-løsning som senere skal præsenteres overfor Tele-post.

Udvikle næste generation af teknikere og ingenører

Aftalen skal hjælpe med til at udvikle grønlands næste generation af teknikere og ingeniører, meddeler kommunen og Tele-post i en fælles pressemeddelelse.

- Vi har erfaret, at der er stor mangel på digitale og tekniske kompetencer i Grønland, og derfor ønsker vi at bidrage til at flere børn og unge får vakt en interesse for IT, som noget man skaber, og ikke udelukkende forbruger, siger Helena Rotvig Kristiansen, HR Direktør i Tele-post i en pressemeddelelse.

- Ved at sætte kodning på skoleskemaet har vi en ambition om at kunne danne kimen til næste generation af teknikere og ingeniører, siger hun.

I Kommuneqarfik Sermersooq ser man frem til samarbejdet:

- Med konceptet ’Coding Class’ kan vi give børnene og de unge de nødvendige kompetencer og færdigheder, der udvider det, de får gennem traditionelle undervisningsfag. Det vil kun ruste børnene bedre i fremtiden”, siger fungerende direktør i Kommuneqarfik Sermersooqs Forvaltning for Børn og Skole, Marie Fleischer.