- Det sker på baggrund af, at der er konstateret forhold i administrationen der er mistænkelige og som kan være et stort økonomisk tab for kommunens økonomi, siger Kommuneqarfik Sermersooq. Foto: KNR / Malik Brøns

Kommune politianmelder tidligere medarbejdere

Kommuneqarfik Sermersooq har i går torsdag anmeldt tidligere medarbejdere og en tidligere leverandør til politiet for ”mistanke om økonomisk kriminalitet”.

Der har været mistænkelige økonomiske forhold, som medarbejdere i Kommuneqarfik Sermersooq har været indblandet i.

De tidligere medarbejdere har kommunen nu har politianmeldt.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det sker på baggrund af, at der er konstateret forhold i administrationen der er mistænkelige og som kan være et stort økonomisk tab for kommunens økonomi.

- I så fald at politiets efterforskning giver kommunen medhold i sagen vil der rejses erstatningskrav mod kommunens tidligere medarbejdere, skriver Kommuneqarfik Sermersooq.

Ifølge kommunen kan det altså være noget, som kan have økonomiske konsekvenser for kommunens økonomi.

Hvad sagen drejer sig om, vil kommunen ikke komme ind på. Heller ikke om hvor mange tidligere medarbejdere, der er tale om.

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen (IA) siger i pressemeddelelsen, at hun ser frem til sagens gennemgang.

- Jeg tolerer ikke ulovligheder. Vi administrerer borgernes penge, hvorfor vi som offentlig myndighed har pligt til at reagere når vi konstaterer formodede ulovligheder. Jeg ser frem til politiets behandling af kommunens anmeldelse, der er sket efter en grundig juridisk gennemgang.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer. Sagen er overgivet til politiet og vi afventer deres undersøgelser, siger Charlotte Ludvigsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt