Kommune opretter nyt byrum for udsatte grønlændere

Nyt byrum for socialt, udsatte grønlændere i Aarhus skal aflaste det uropræget Klostertorv.
Det nye byrum for socialt udsatte grønlændere i Aarhus ligger ved Godsbanen.
19. september 2017 14:40

Aarhus Kommune opretter nu et udendørs sted i byens centrum, der skal være målrettet til socialt, udsatte grønlændere, som ønsker at mødes i det fri.

Det sker som en del af kommunens beslutning om at etablere såkaldte ’hellesteder’, hvor forskellige grupper af udsatte borgere kan mødes i fred og ro.

LÆS OGSÅ Uro på torv i Aarhus handler ikke om grønlændere

Det nye ’hellested’ for socialt, udsatte grønlændere er placeret ved Godsbanen, som er et offentligt ejet kulturcenter, og kommer bl.a. til at indeholde en række bænke med halvtag over og bålsted, hvor borgerne kan opholde sig.

Håbet er, at stedet kan være med til at aflaste det uropræget Klostertorv i Aarhus, der i en årrække har været centrum for en konflikt mellem forskellige grupper af misbrugere og andre udsatte borgere samt erhvervsdrivende.

-  Når det er noget, der er sat i gang, er det selvfølgelig for at aflaste Klostertorv, og for at give de grønlændere, der ville være dernede og i Sydhavnen (på værestedet Napiffik, red.) et rarere sted at være, siger Mads Kjær Vejrum, social vicevært, der er tilknyttet projektet under Aarhus Kommune.

LÆS OGSÅ Ny varmestue kun for udsatte grønlændere i Aarhus

Indretningen af stedet er sket i samarbejde med en række grønlandske brugere og en arkitekt og bliver indviet i næste uge.

Stedet er dog formentligt et midlertidig sted, da grunden er solgt til et privat boligprojekt.