Kommune Kujalleq om Narsaq Skole: Vi gør hvad vi kan

I sidste uge kaldte naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen, forholdene på Narsaq Skole uacceptable, på grund af elevernes lave karaktergennemsnit.
Foto © : Ace & Ace / A Taste of Greenland
17. november 2015 06:43

Formanden for Kommune Kujalleqs børne- og kulturudvalg forklarer nu, at kommunen gør hvad den kan for at forbedre skolens resultater.

- Der skal for det første iværksættes bedre tiltag mellem skolen og hjemmene, og jeg ved, at der i de ældste trin er blevet stillet større krav til eleverne, så de kan få nogle bedre karakterer.

Sådan siger Karla Egede Bisgaard fra Siumut, formand for børne og kulturudvalget i Kommune Kujalleq, når hun skal fortælle, hvilke tiltag der skal rette op på Narsaq Skoles dårlige resultater.

LÆS OGSÅ Nivi Olsen: Der skal handling til på skoleområdet

Eleverne på Narsaq Skole opnåede nemlig kun et gennemsnit på karakteren 2,025 ved deres afgangseksamen, og det gør Narsaq Skole til en af landets bundskrabere målt på karaktergennemsnit ifølge naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen.

Karla Egede Bisgaard forklarer, at Narsaq skole desuden har været under ombygning de senere år. Det har gjort arbejdet så besværligt for lærerne, at flere har sagt op, hvilket også har bidraget til skolens ringe resultater.

- De har rejst i tide og utide, på grund af de forringede arbejdsbetingelser, der har været det sidste års tid.

LÆS OGSÅ Udvalg kritiserer Nivi Olsen

Karla Egede Bisgaard fortæller, at de unge som klarede sig dårligt til eksamen vil blive hjulpet. Foruden at være formand for børne og kulturudvalget - er Karla Egede Bisgaard nemlig ansat i Piareersarfik i Narsaq.

- Der er handlingsplaner på hver i sær - nogen har været på et ungeprojekt i Qaqortoq, og en del er taget på efterskoler, så vi er opmærksom på hele gruppen.

I begyndelsen af december skal børne- og kulturudvalget i Kommune Kujalleq mødes med Narsaq Skoles ledelse og skolebestyrelse for at følge op på tiltagene, som skal forbedre skolens dårlige resultater.