Kommune giver grønt lys til isbjørnesafari i Sydøstgrønland

Isbjørnesafarier kan muligvis være på vej på en ø ud for den sydøstgrønlandske kyst, efter at Kujalleq Kommune har sagt ja.
Kommunalbestyrelsen i Kujalleq Kommune har sagt ja til, at South Greenland Adventures kan lave isbjørnesafari på en ø ud for den sydøstgrønlandske kyst. Foto © : Nukaaraq Knudsen/KNR
21. februar 2020 13:37

Fremover kan turister måske se frem til en noget anderledes form for safari.

Kommune Kujalleq har nemlig givet grønt lys til, at South Greenland Adventures kan arrangere isbjørnesafarier på en ø i området. Nu skal ansøgningen blot sendes videre til Selvstyret, der skal tage stilling til projektet.

Det fortæller Monica Dorph (S), der er medlem af både kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq og Teknik- og Miljøudvalget i kommunen.

Begge steder har behandlet South Greenland Adventures ansøgning om at lave isbjørnesafarier på øen Qulleq, der ligger ud for den sydøstgrønlandske kyst.

På et møde onsdag gav kommunalbestyrelsen grønt lys til projektet.

- Vi ved, at det vil gavne hele Grønland og særligt Sydgrønland, og vi støtter altid dem, der er selvstændige erhvervsdrivende, siger Monica Dorph.

- Det vil i sig selv blive en reklame og gøre stedet attraktivt, siger hun.

Store forventninger til turisme

Turistorganisationen planlægger både at lave safarien fra land og fra fartøjer i vandet på den sydøstgrønlandske kyst.

Og Monica Doph har store forventninger til projektet.

- Jeg håber og tror på, at der vil komme flere turister til Grønland og særligt Sydgrønland. Det er spændende, siger hun.

Også kommunens administration har store forventninger.

I den indstilling, som administrationen havde lavet op til kommunalbestyrelsens møde onsdag, står der følgende:

- Dette tiltag vil kunne bidrage væsentligt til at markedsføre Kommune Kujalleq globalt.

- Samtidig vil disse aktiviteter kunne være medvirkende til at understøtte en samlet udbygning af eksklusiv turisme i kommunen.