Kommunalbestyrelsesmedlem vil have ryddet op i jagtområde

Jagtområdet Nassuttooq flyder med affald fra jægere i området, og derfor bør kommuner og Naalakkersuisut gå sammen om at få ryddet op, mener kommunalbestyrelsesmedlem.

Det populære jagtområde efter rensdyr i og ved Nassuttooq-fjorden forurenes mere og mere af jægerens efterladenskaber som aflagte både, dunke og andet udstyr.

Derfor foreslår kommunalbestyrelsesmedlem i Kommune Qeqertalik, Kristian Jeremiassen fra Inuit Ataqatigiit, at departementet for natur, Qeqqata Kommunia og Avannaata Kommunia under et samarbejde rydder op i området.

Kristian Jeremiassen har indsamlet en stribe billeder af affaldet fra jægerne ved området som dokumentation, inden han stillede forslaget om fællesoprydning af Nassuttooq.

Jeremiassen: Vi bør rydde op af hensyn til vores efterkommere

Området benyttes af borgerne i Qeqqata Kommunia, Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia til rensdyrjagt.

- Mængden af affald er så stor, at man ikke bare kan tage det med. Derfor vil affaldet forurene jagtområdet i mange år frem, siger Kristian Jeremiassen.

Og det er ikke sundt for naturen og dyrene, mener Kristian Jeremiassen. Han foreslår derfor, at der må findes midler til oprydningen af det afsidesliggende Nassuttooq-område.

Jeremiassen har dog ikke regnet på, hvad oprydningen vil koste.

- Vi bør kunne finde midler til det. Dyrene og naturen forurenes. Arbejdet bør udføres, så vores efterkommere kan benytte området. Det vil kun blive dyrere, hvis vi bliver ved med at ignorere affaldet, siger Kristian Jeremiassen.

Viceborgmester bakker op

Han håber, at oprydningen allerede kan komme i gang i de nærmeste år.

Det er ikke kun i Nassuttooq, der er forurenet med affald, men også andre steder, siger viceborgmester Gideon Lyberth fra Siumut i Qeqqata Kommunia.

Derfor støtter viceborgmesteren op om forslaget om, at kommunerne og Naalakkersuisut skal samarbejde om at få ryddet op i naturen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt