Foto: ili ili

Kom og debatter strammere studieregler med ILI ILI

I aften - torsdag - klokken 18.30 indbyder de studerendes forening ILI ILI til debatmøde i Katuaq i Nuuk. Emnet er et nyt lovforslag, som ved at stramme reglerne for studielån vil have de studerende hurtigere igennem deres uddannelser.

Ifølge den nye lov skal det ske ved at lægge renter på studielån, allerede når lånet optages, og ikke som i dag, hvor der først bliver lagt renter på lånet, når studietiden er slut, reglerne omkring tilskud til afdrag på studielånene strammes også.

ILI ILI frygter at den nye lov vil gøre det sværere for mange unge at gennemføre deres uddannelse. Kommuneqarfik Sermersooqs Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv er enige.

I deres høringssvar til Departementet for Uddannelse udtrykker de frygt for, at forslaget vil ramme de unge, der i forvejen har det hårdest. 

- Vi frygter at unge, der blandt andet på grund af deres sociale baggrund ikke har haft mulighed for at gå tidligt i gang med en uddannelse, vil opfatte ændringerne som en straf, skriver udvalgsformanden Malene Lynge fra IA.

- Lovforslaget vil derfor ikke være et inticament til at gennemføre deres uddannelse hurtigt, skriver udvalget i deres høringssvar.

ILI ILI´s debatmøde starter 18.30 i aften i Katuaq, og man kan blandt andre møde forslagsstilleren, naalakkersuisoq for uddanelse, Nivi Olsen.

 

ILI ILI´s debatprogram for i aftenGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl