Kollegieboliger i Qaqortoq forventes klar på få år

I uddannelsesbyen Qaqortoq er forberedelserne til en række længe ventede kollegieboliger nu afsluttet. Efter planen skal nye kollegieboliger stå færdige inden for få år, og på de nuværende kollegier glæder man sig til de nye boliger.
Foto © : TNT-Inuplan / KNR
Skrevet af Jørgen Semionsen
16. januar 2019 14:46

Planlægningen af nye kollegieboliger i Qaqortoq er afsluttet og ifølge planerne skal, der bygges boliger til både studerende med familier og enlige studerende.

Den ledende kollegieinspektør fra Campus Kujalleq, Jakob Noahsen glæder sig til byggeriet.

- Vi glæder os. Vi har ventet længe på dem. Og nu står gennemførelsen for døren. Det bliver spændende at se, hvornår de bliver færdige.

LÆS OGSÅ Nye kollegieboliger på vej

Byggeriet skal foregå i to etaper og hvis planerne holder skal boligerne stå klar om få år, fortæller forstander på handelsskolen i Qaqortoq, Henrik Ebbe Nielsen.

- Byggefase nr. et kan måske begynde i år, eller næste år. Den skal bestå af familiekollegier, hvor vi forestiller os, at det skal være mellem 15 til 20 familielejligheder, fordelt over to bygninger, der skal placeres på den gamle blok F-grund ved Storsøen, siger han.

Og når familiekollegierne står færdige, står kollegierne for unge under 18 år for tur.

 - Byggefase nr to skal så være nyt kollegiebyggeri beregnet til unge under 18 år, hvor der i første omgang, skal være plads til 50 elever.

LÆS OGSÅ Kollegier er nedslidte og ramt af skimmelsvamp

På grund af manglen på kollegieboliger må kollegierne leje almindelige boliger, og det er dyrere. Derfor haster det med at bygge nye boliger.

 - Vi må leje boliger af INI A/S til studerende med familie, da det ikke er passende med kollegieboliger til familier, siger kollegieinspektøren.

Planerne for kollegierne i Qaqortoq skal nu godkendes af finansudvalget i Inatsiartut.

Der er 280 kollegieboliger i Qaqortoq og derudover må der lejes 15 boliger af INI A/S.