Foto: KNR

Koalitionspartnere støtter dansk håndsrækning

Koalitionsparterne Atassut og Nunatta Qitornai er åben for Danmarks indblanding i lufthavnsinvesteringerne. De mener, at man skal være åbne for erhvervsmuligheder.

Koalitionspartiet Nunatta Qitornai ser ingen risiko i, at danskerne investerer 1,6 mia. kr. i lufthavnsprojekterne.

- Vi kender den danske regering, og jeg ser efter mange års samarbejde med dem ingen grund til bekymringer med hensyn til, at det skulle få dårlige konsekvenser for Grønlands selvstændighed; det er jeg ikke urolig for, siger Vittus Qujaukitsoq.

LÆS OGSÅ Løkke kom med 1,6 milliard kroner til lufthavne og udvikling

LÆS OGSÅ Løkke bekræfter dansk engagement i lufthavne

Det andet koalitionsparti, Atassut, støtter også, at der indgås en aftale.

- Jeg mener, at man bør være forretningsmæssig åben og være samarbejdsvillig uden at være afvisende, siger formand Siverth K. Heilmann.

Formanden for Naalakkersuisut og Statsminister Lars Løkke Rasmussen skrev mandag under på, at staten vil investere 1,6 milliard kroner i lufthavnene i Nuuk og Ilulissat. Danmark vil dermed komme til at eje 33,3 procent af de to lufthavne.

Det er vigtigt for Nunatta Qitornai, at der søges de bedste muligheder for at optage lån af den størrelsesorden:

- Vi bør søge at opnå den lavest mulige rente, og der må udvises forsigtighed med de lande, vi samarbejder med, ikke alene af hensyn til forsvaret, men også af hensyn til at udvise forsigtighed, da det på enhver måde kan berøre vort samfund og vort land, siger Vittus Qujaukitsoq.

LÆS OGSÅ Dansk involvering i lufthavne er kolonialisme

LÆS OGSÅ Partii Naleraq raser over mulig dansk lufthavnsstøtte

Der investeres ikke alene i lufthavnsprojekterne. Der investeres også i erhvervsudvikling i aftalen, som blev indgået mandag. Og det er Atassut tilfreds med.

- Jeg mener ikke, at der er grund til at gøre det til et problem, at der er gode intentioner om at investere i erhvervsmuligheder og andre formål, siger formand for Atassut, Siverth K. Heilmann, og understreger, at de er åbne for debat i Inatsisartut om emnet, når samlingen begynder om tre uger.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt