KNR Radio fylder officielt 60 år

Det er i dag for 60 år siden KNR Radios første udsendelse blev sendt fra mediehuset på H.J. Rinks vej.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
21. juli 2018 17:30

Niels-Pavia Lynge begyndte at arbejde i KNR i 1976 som teknikerlærling. Og han har arbejdet sammen med mange af datidens legendariske radioværter.

- Vi lukkede os inde hele dage og lavede uforstyrret reportager eller hørespil. Det er uforglemmeligt, at have arbejdet med så dygtige mennesker, der gik så højt op i deres arbejde, siger Niels-Pavia Lynge.

Nutidens digitale tekniske udstyr kunne man kun drømme om i slutningen af 70'erne. Dengang skulle teknikerne nemlig selv have saksen frem.

- Hvis der var en oplæsningsfejl skulle vi klippe i båndet med en saks og smide det vi havde klippet ud i skraldespanden. På den måde kunne vi afspille fejlfri oplæsninger.

En af de mange Niels-Pavia arbejdede sammen med i sin tid i KNR, var den populære radiovært Peter Hammeken. Ham tog Niels-Pavia Lynge med i slutningen af 70'erne til Upernavik for at indspille. Og næsten alle indbyggere i byen var kommet for at byde dem velkommen.

- De kom for at hilse på os og give manden som de havde hørt så mange gange i radioen hånden. Det var en overraskende og underlig oplevelse, men dejligt at opleve, fortæller Niels-Pavia Lynge.

KNR sender i forbindelse med sit 60 års jubilæum en række udsendelser som du kan høre henover weekenden.

I aften kl.20 kan I se den første TV-udsendelse i KNR fra 1982.

Der vil ligeledes blive sendt en større jubilæumsudsendelse om KNR fra Katuaq den 27. oktober.