Knap 2000 er erklæret døde efter indonesisk naturkatastrofe

Det officielle dødstal efter et voldsomt jordskælv og en efterfølgende tsunami i Indonesien er steget til 1944.
Arkivbillede. Tsunami i Indonesien, juli 2006. Foto © : Charles Wiriawan/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
08. oktober 2018 09:01

Det oplyser katastrofeberedskabet i det sydøstasiatiske land.

Samtidig kan op imod 5000 være savnet efter katastrofen i slutningen af september, og dermed frygtes dødstallet at kunne stige betragteligt den kommende tid.

Naturkatastrofen ramte øen Sulawesi den 28. september.

Der vil blive ledt efter savnede under murbrokkerne frem til 11. oktober, hvorefter arbejdet indstilles. Savnede personer, der ikke er fundet på dette tidspunkt, vil formodes at være omkommet.

De fleste af de dræbte er fundet nær byerne Palu, Balaroa og Petobo, hvor over 3000 hjem er ødelagte.

Ifølge guvernøren på Sulawesi, Loki Djanggola, er lokale embedsmænd gået i gang med at mødes med religiøse grupper og familier til ofre for at søge om samtykke til at forvandle udslettede landsbyer til massegrave.

Ifølge den indonesiske regering har katastrofen fordrevet omkring 70.000 mennesker, herunder titusindvis af børn, fra deres hjem.

Næsten 200.000 personer i området har ifølge FN behov for humanitær hjælp.

Jordskælvet og tsunamien har smadret Sulawesis infrastruktur eftertrykkeligt. Det tog flere dage, før redningsfolk kunne komme ud af hovedbyen Palu og ud til øens mere fjerne egne.

Desperation i nogle områder har ført til plyndringer af butikker med mad og vand. Hæren er derfor blevet indsat i Palu for at opretholde lov og orden.

/ritzau/AFP