Kirsten Fencker vil forsøge at gøre coronarestriktioner forståelige

Flere forældre bliver frustreret og forvirret over restriktionerne, fortæller Børnetalsmanden. Nu arbejder Naalakkersuisut på at gøre restriktionerne nemmere at forstå.
- Jeg kan sige, at embedsmændene på departementet har travlt, og jeg må indrømme, at situationen omkring kommunikationen er alvorlig. Men vi gør alt for at løse det, siger hun til KNR. Foto © : Emil Stach / Naalakkersuisut
08. december 2021 12:02

- Vi vil kommunikere mere ud. Og forklare, hvad restriktionerne betyder.

Det siger naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten L. Fencker (Naleraq).

Nogle gange kan det være svært at følge med i, hvilke restriktioner gælder eller ikke gælder.

For eksempel har der for nyligt været særlige restriktioner for børn under 12 år i Nuuk og Upernavik, hvor en stor del af skoleelever har været smittet.

Børn måtte ikke tage med far og mor ud og spise i restauranter eller tage til håndboldtræning i hallen.

De særlige restriktioner for børn gælder ikke længere. Men alligevel har det været en frustrerende tid for forældre, forklarer Børnetalsmanden. 

LÆS OGSÅ Børnetalsmand savner tydelige informationer om corona-regler

- Her tænker jeg på, at man i den seneste tid har oplevet større smittespredning, og det har været tydeligt, at forældrene har manglet informationer om restriktionerne. Der har for eksempel været forvirring og bekymring blandt forældre på grund af den manglende og utydelige information, sagde Aviâja Egede Lynge til KNR mandag.

Kirsten Fencker: Vi har haft travlt

Mandag kom der endnu engang nye restriktioner. Det er restriktioner for alle over 12 år, som for eksempel krav om brug af mundbind.

Naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten L. Fencker forklarer, at hun vil arbejde på at gøre restriktionerne nemmere at forstå, og indrømmer, at det har haltet med at kommunikere på et sprog, alle kan forstå.

LÆS OGSÅ Coronarestriktioner kan nu gælde for resten af landet - helt frem til næste år

- Jeg kan sige, at embedsmændene på departementet har travlt, og jeg må indrømme, at situationen omkring kommunikationen er alvorlig. Men vi gør alt for at løse det, siger hun til KNR.

Hun forklarer, at hendes departement arbejder med at lave grafik om coronarestriktionerne, for at forklare, hvilke restriktioner gælder for hvem.

De seneste restriktioner er sat til først at udløbe til marts måned, altså om knap tre måneder.