Kirkeklokkerne ringer for homoseksuelle

Homoseksuelle kan nu blive viet i kirken, det blev i går besluttet med stor opbakning fra samtlige partier i Inatsisartut.

 Og det glæder Demokraternes Justus Hansen, som tilbage i 2010 stillede forslaget.

- Endelig, siger jeg. Det har været fem års lang kamp. Det var en stor dag i går, og selvfølgelig også en stor dag, dengang vi opfordrede den danske regering til at tage det her op, som har givet genlyd verden over, siger Justus Hansen til KNR.

Allerede i efteråret 2010, foreslog Justus Hansen (D), at ægteskabslovgivningen skulle moderniseres, så personer af samme køn ville få mulighed for at indgå ægteskab.

 

Inatsisartut støtter

Med 27 stemmer for og ingen imod kan homoseksuelle indgå ægteskab, og dermed får de samme rettigheder som andre ægtefolk, det vil sige mand og kone.

Justus Hansen peger på, at det vil betyde rigtigt meget for de homoseksuelle par, at de nu kan blive gift i en kirke og blive accepteret, som de er.

- Det er ikke noget, de selv har valgt, så det er endnu en accept, som vi har brug for her i Grønland. Ja i hele verden. Det er jeg glad for, siger den østgrønlandske politiker, som er tydeligt berørt over, at det er lykkedes at få loven gennemført. En lov, som har medført omtale i udlandet.

Læs også Justus stiller spørgsmål til homolov

 

- Min far ringede til mig og sagde, at han er meget stolt af mig, det var en stor dag i går, fortæller Justus Hansen.

Når loven træder i kraft den 1. oktober, betyder det samtidig, at loven om registreret partnerskab falder bort.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl