Kirkegaard modsiger Vestergaard Evaldsen

​Inatsisartut ser allerede mod udenlandske investorer, når det gælder om at skabe vækst og arbejdspladser.
Jens-Erik Kirkegaard ser intet nyt i Randi Vestergaard Evaldsens oplæg til udlandske investorer. Foto © : Siumut
04. juni 2016 17:35

Det pointerer Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut i en kommentar til KNR’s indslag tidligere på ugen om netop udenlandske investorer.

Læs også Randi: Vi skal turde se mod udlandet efter investorer

I indslaget udtaler naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen (D), at man i mange år har været fokuseret på landskassen som den, der investerer i erhvervsprojekter herhjemme. Men at der skal en adfærdsændring til hos både politikere og i befolkningen for at stole mere på udenlandske fonde og investeringsselskaber, der ønsker at støtte erhvervsprojekter i Grønland.

Men det har politikere allerede gjort gennem længere tid, for eksempel i forbindelse med lufthavnsbyggerier, mener Jens-Erik Kirkegaard, der selv havde ansvaret for erhverv- og råstofområdet under Aleqa Hammonds naalakkersiusut.

- Det er velkendt, at Grønland - bl.a. gennem taler i udlandet - gennem flere valgperioder har inviteret og markedsført til investeringer både til råstofindustrien og infrastruktur, skriver Jens-Erik Kirkegaard i en kommentar til KNR.

I stedet opfordrer Kirkegaard kraftigt Randi Vestergaard-Evaldsen til selv at gå i seriøs dialog med mulige investorer fra udlandet. 

Læs også ​Udlandet står i kø for investeringer i Arktis

Læs også Randi forventer forslag om fond til efteråret