Kinesiske historier og gaver til Campus Kujalleq

Der var både gaver og historier med i bagagen, da den kinesiske ambassadør fredag besøgte Campus Kujalleq.

Kommune Kujalleq havde fredag besøg af kinas ambassadør i Danmark Liu Biwei. Liu Biwei har tidligere besøgt Nordgrønland, og da han er i landet for at deltage i den store Arctic Circle konference har han lagt vejen forbi Sydgrønland.

Her besøgte han fredag d. 13. maj Campus Kujalleq, hvor han blandt andet fik lidt at vide om grønlandsk kultur og identitet, ligesom han også betalte tilbage med historier fra sin opvækst, skriver Campus Kujalleq i en pressemeddelelse.  

- Billedkunstelever fremviste Aka Høeghs vægmaleri på GU-aulaen sammen deres lærer Malene Muurmann og fortolkede både kunst og identitet. På NI sang Nikolaj Lønstrup et af sine egne musiknummer for fuld udblæsning - i fællesskab med de mange forsamlede tilhørere, oplyser Campus Kujalleq.

Kineserne kommer med gaver

Ifølge Rie Oldenburg kvitterede ambassadøren med fortællinger om sin skoletid og egen uddannelse - og så sang han en mongolsk kærlighedssang for eleverne.

Foruden gode historier blev der indgået aftaler om, at den kinesiske ambassade bistår Campus Kujalleq med undervisningsmateriale - og der blev også talt en del om mulighederne for studieture og uddannelsesophold i Kina, lyder det fra Campus Kujalleq.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl