Kim Kielsen til gallafest hos Kunngissaq

Kim Kielsen er glad for at repræsenterer Grønland til kronprinsens Gallataffel i anledning af den runde fødselsdag. Det fortalte han til KNR da vi fangede ham tidligere på dagen.
Kronprinsen og hans hustru på vej til fest på Christiansborg i åben karret Foto © : DR
26. maj 2018 17:27

- Tøjet bliver gjort klar. Jeg er i gang med at stryge min anorak og bukser, fortæller Kim Kielsen, der ligesom 360 andre gæster er inviteret til at fejre kronprinsens på Christiansborg her til aften.

LÆS OGSÅ Kronprinsens fødselsdag bringer minder frem

Og formanden for Naalakkersuisut kommer ikke tomhændet, forsikrer han os.

 - Vi har en gave til 50-års fødselaren for vort land. Det er et maleri som Niels Motzfeldt har malet og han har selv besluttet, hvordan det skal se ud, siger Kim Kielsen.

Kielsen har endnu ikke selv set maleriet, så han er spændt på, hvordan det er blevet.

Ud over gaver og en fornem en menu der blandt andet byder på dansk sommerbuk, danske asparges kartofler og morkelsauce, samt rabarber og - citronmousse til dessert, glæder formanden sig til det gode selskab.

- Flere ministre fra de nordiske lande og flere kongelige fra andre lande skal også deltage. Derfor glæder jeg mig over, at skulle deltage som repræsentant fra vores land, siger han.

Da Kim Kielsen som alle andre gæster skulle hilsen på æresgæsten, fik han en ordentlig krammer af fødselaren og et kindkys af Kronprinsesse Mary. Det er der ikke mange af de andre gæster, der kan prale af.

Også hos Dronning Margrethe var der ekstra opmærksomhed til Grønland. Hun bar til festen sit forholdsvis nye diadem fra 2012, der er lavet af grønlandsk guld med grønlandske rubiner og diamanter. Diademet er lavet af guldsmed Nicolai Appel og er en gave fra Grønland i anledning af dronningens 40-års jubilæum som regent.