BILLEDER Kim Kielsen inviterede til borgermøde i Aalborg

Mere end 60 grønlandske aalborgensere valgte lørdag den 24. september 2016, at bruge deres eftermiddag til et borgermøde i Det Grønlandske Hus.
Skrevet af Simon Uldum -
28. september 2016 07:36

Her fremlagde Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen emner der vedrører udviklingen i Grønland, ønsker og realiteten i dag samt behovene for fremtiden. Det skriver Naalakkersuisut.gl.

De fremmødte havde efter fremlæggelsen mulighed for at stille spørgsmål til Formanden for Naalakkersuisut, og de meget spredte emner der blev berørt handlede bl.a. om holdning til hårdere straffe for ulovlig indførsel af stoffer til Grønland, hvordan man vil sikre uddannelse for de ordblinde, information om Grønland for at mindske diskrimination af grønlændere i Danmark og sprogpolitik ved ansættelser.

Men også spørgsmål om boligsituationen, muligheden for støtte for misbrugte kvinder, nærdemokrati og holdningen til at sænke lufthavnsafgifter blev berørt.

- Jeg har siden jeg blev Formand for Naalakkersuisut bestræbt mig på, at møde borgerne i byer og bygder i Grønland, men også grønlændere i Danmark, fordi jeg finder det vigtigt, at lytte til borgerne, men også fortæller om Naalakkersuisuts arbejde. Derfor glæder det mig, at så mange kom til borgermøde i Aalborg, hvor en del ældre grønlandske borgere, men også studerende viste deres interesse for hvordan det står til hjemme i Grønland, udtaler formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Der var en god stemning under borgermødet, og de fremmødte havde efter det forlængede møde mulighed for selv at hilse på Formanden for Naalakkersuisut.

Se billeder i galleriet foroven.