Kim Kielsen: Anslag mod demokrati at frikende stemmefuskere

Der bliver intet juridisk efterspil i sagen om de 3 landstingsmedlemmer, som tidligere på året blev politianmeldt for at have snydt med landstingets elekstroniske afstemningssystem. Vicepolitimester i Grønland, Morten Nielsen understreger i dag, at der ikke vil blive indledt nogen videre efterforskning.
04. maj 2009 15:31

- Ved min afgørelse om at lukke sagen, har jeg især lagt vægt på, at der er tale om en overtrædelse af interne regler for stemmeafgivningen i Landstinget og, at Landstinget selv har mulighed for at vedtage sanktioner mod medlemmer, der overtræder Landstingets Forretningsorden, skriver vicepolitimester Morten Nielsen.

Landsstyremedlem Kim Kielsen, Siumut, der i sin tid rejste sagen om stemmesnyd fastholder imidlertid, der har fundet en klar lovovertrædelse sted.

- Jeg tager selvfølgelig vicepolitimesterens udmelding til efterretning. Imidlertid vil jeg stadig fastholde, at der direkte i Landstingsloven fra 1988, står at læse i paragraf 31: 'at medlemmer kun kan deltage i Landstingets afstemninger, når de er personligt til stede'.

Der var jo beviseligt tale om landstingsmedlemmer, som ikke var til stede, medens andre stemte for dem. Det må da siges at være et klart brud på de demokratiske spilleregler.

Hvis vælgerne føler sig snydt i denne sag, kan jeg godt forstå dem. For i et demokratisk samfund er 1 mandat lig med 1 stemme.

Nok blev der strammet op på proceduren i Landstinget, da denne sag kom frem. Men der var vel aldrig nogen som for alvor troede det muligt, at folkevalgte repræsentanter som vi her har været vidne til, slutter Kim Kielsen.