Kielsen ser positivt på regeringsgrundlag

Formanden for Nalakkersuisut glæder sig over Regeringens engagement i Grønland og ser ikke mangler som udtryk for dårlig vilje.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
29. juni 2015 16:24

Naalakkersuisut formand Kim Kielsen har kigget på regeringsgrundlaget for den nye danske regering, og han er positivt stemt. 

- Det er jo spændende at se, hvordan og hvorledes det udvikler sig. Men igen jeg kan jo se meget positivt på det. Der er mange af de væsentlig emner, der er på regeringens menukort for det næste politiske arbejde heroppe, siger Kim Kielsen, Siumut.

Han forklarer, at han vil tolke regeringsgrundlaget sådan, at den danske regering har et godt engagement og kendskab til de udfordringer, der er i Grønland. Ikke mindst inden for områder, der stadigt ligger under dansk ansvar.

 

Fokuserer ikke på mangler

Selvom afsnittet angående Rigsfællesskabet ikke har alt med, så stiller Kim Kielsen sig også ganske tilfreds her.

Læs også Den nye danske regering slår forsvar og nordisk samarbejde sammen

- Der er jo mange ting, vi kan gå ind og sige, at vi kan savne, men igen så er det jo ikke ensbetydende med, at regeringsgrundlaget er det fuldstændige og ikke kan udvides på nogen måder, for selvfølgelig kan dét det. Det er vores folketingsmedlemmer jo også klar til at tage hånd om, siger Kielsen til KNR.

 

 

Kan sætte begrænsninger

Begge grønlandske medlemmer af folketinget har peget på, at det en fordel for grønlandsk indflydelse, at det er en mindretalsregering i Danmark. Kielsen ser også muligheder i konstellationen, men peger ligeledes på, at det kan vise sig problematisk, at regeringen ikke har et flertal at læne sig op ad.

Læs også Smal regering giver indflydelse

- Det bliver jo spændende, men det er jo heller ikke første gang, der har været mindretalsregering i Danmark. Det skaber udfordringer, men kan også være med til at sætte begrænsninger for, hvordan de forskellige mål kan nås, siger formanden for Naalakkersuisut.