Kielsen sætter sin lid til Demokraterne

Efter at IA i dag har meldt ud, at partiet ikke vil indgå i en ny koalition med Siumut, har Kim Kielsen kun én vej tilbage, hvis han skal genvinde flertal i Inatsisartut - Demokraterne.

Formanden for Naalakkersuisut ærgrer sig over Inuit Ataqatigiits ikke længere er en del af forhandlingerne, men han er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning med Demokraterne:

- Jeg tager Inuit Ataqatigiits udmelding tidligere i dag til efterretning, så jeg vil vende mig mod at finde en løsning med Demokraterne, og jeg er fortrøstningfuld i forhold til at indgå et samarbejde med dem, siger formand for Siumut, Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Vi vil ikke redde Kielsen

LÆS OGSÅ IA har væsentlige krav til koalitionsforhandlinger

Hvis den siddende koalition skal genvinde flertallet i Inatsisartut, skal Kim Kielsen finde en løsning med Demokraterne.

Demokraterne mødtes til forhandlinger med Kielsen fredag i sidste uge. Formanden for Demokraterne har bekræftet, at Demokraterne vil komme til endnu et møde med Kim Kielsen og Siumut onsdag. Niels Thomsen vil dog ikke udtale sig yderligere om forhandlingerne.

Til spørgsmålet om, hvad han vil gøre, hvis forhandlingerne med Demokraterne ikke lykkes, svarer Kim Kielsen:

- Vi får se til den tid, men jeg har håb om, at forhandlingerne vil bære frugt. Mødet i fredags var positivt, siger Kim Kielsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt