Kielsen nyder sin første rejse med de kongelige

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, er vært for dronning Margrethe og prins Henrik på de kongeliges sommertogt langs vestkysten.
Foto © : Nûno Isbosethsen/KNR
14. juli 2015 13:48

Med omkring otte måneder i spidsen for regeringen er det selvfølgelig første gang Kim Kielsen har den rolle ved et kongeligt sommertogt, og han har nydt de første seks dage på turen.

- Det har været en meget spændende tur, og vi er blevet godt modtaget alle de steder, hvor vi er kommet frem. Man kan se, hvor hjertelig en modtagelse de kongelige får de forskellige steder, vi kommer frem. Det er dejligt at se, siger Kim Kielsen til KNR.

Læs også BILLEDER Regentparret i Ukkusissat

Rollen som vært betyder også, at han ofte tit alene med regentparret. Men hvad de her taler om, vil han – naturligvis – ikke røbe.

- De fortæller mange gode ting. De har forskellige oplevelser heroppefra fra tidligere, som de nævner, og år tilbage, som de nævner. Så de fortæller om deres minder, som kommer frem også, fortæller han.

Læs også Dronningen fortæller om sine første dage i Grønland

Det som har printet sig tydeligst i Kim Kielsens hukommelse fra de første dage den modtagelse dronning Margrethe og prins Henrik får, hver gang de stiger fra borde.

- Det er dejligt vores landsmænd modtager regentparret så godt. Det er rigtig dejligt at se, fortæller Kim Kielsen.

Tirsdag formiddag har regentparret givetvis fået endnu en varm modtagelse, da de ankom til den nedlagte kulmineby Qullissat på Diskoøen, hvor en del tidligere Qullissat-borgere stod klar.