Foto: Simon Uldum/KNR

Lufthavne Kielsen klar til sommersamling

Kim Kielsen er klar til at indkalde Inatsisartut til en sommersamling for at sikre fremdrift i planerne om at bygge nye lufthavne her i landet. Det fortæller han til Sermitsiaq.

Udmeldingen fra formanden for Naalakkersuisut kommer efter, han og Lars Løkke Rasmussen indgik en aftale om at undersøge, om Danmark kan spille en rolle i forbindelse med den milliarddyre finansiering af de nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

LÆS OGSÅ Kielsen og Løkke vil undersøge dansk finansiering af lufthavne

Men undersøgelsen kommer ikke til at påvirke tidsplanen. Tværtimod opfordrer Kielsen Finans- og skatteudvalget til at annullere sin sommerferie og beholde arbejdstøjet på.

- Med al respekt for for finansudvalgets arbejde og den tid, udvalget har behov for, skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg gerne ser, at arbejdet med punktet kan blive færdigt så hurtigt som muligt. 

Siger Kielsen og uddyber:

- Også hvis det betyder, at Inatsisartut må indkaldes til en ekstraordinær samling henover sommeren.

Kielsen henviser til, at arbejdet har været i gang siden 2015, hvor Inatsisartut pålagde Naalakkersuisut at forlænge de to lufthavne og opføre en lufthavn i Qaqortoq.

Partii Naleraq bad på en kort samling i foråret dog om yderligere undersøgelser af, hvilke konsekvenser det vil have at anlægge kortere landingsbaner end de 2200 meter, der er planen for både Ilulissat og Nuuk.

LÆS OGSÅ Længde-debat får Kalaallit Airports til at udskyde udbud

Det fik kort efter Kaalallit Airports til at udskyde udbuddet af det nye byggeri, fordi de ønsker en endelig afklaring af, hvor lange landingsbanerne skal være, før de sender opgaven i udbud.

Ifølge planen skal Inatsisartut andenbehandle anlægsloven, der skal lægge rammerne for byggeri og drift af de nye lufthavne, på efterårssamlingen. Men det er Kielsen og Simonsen altså klar til at ændre på.

Indtil andenbehandlingen bliver lovforslaget behandlet i finans- og skatteudvalget med Hermann Berthelsen som formand.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt