Kendte danskere spiller fodbold for grønlandske børn

Kendte danskere skal drible, score og tackle til fordel for grønlandske børn i den kommende weekend.
05. september 2018 09:37

En flok fodboldspillere fra Hinnerup i Østjylland, der i knap ti år har arrangeret kendisfodboldkampe til forskellige velgørende formål.

Og i år går overskuddet fra deres fodboldturnering til at styrke børns rettigheder i Grønland.

Spillerne fra Hinnerup kalder sig Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold og skal lørdag den 8. september møde fire kendishold.

Musikerlandsholdet, Komikerlandsholdet, TV-værtlandsholdet og FCK-legenderne. Blandt spillerne er for eksempel sangeren Christopher, komikeren Carsten Bang og TV-værten Mads Steffensen og ikke mindst de tidligere landsholdsspillere Stig Tøfting og Thomas Gravesen.

LÆS OGSÅ Grønlandsk sejr i velgørenhedskamp på Indlandsisen

Arrangementet foregår i samarbejde med FN’s børneorganisation UNICEF, og pengene går også til organisationens arbejde med børn i Grønland.

- Her lever alt for mange børn en barsk tilværelse. Overskuddet fra turneringen går til at oplyse grønlandske børn om deres rettigheder og til arbejdet for, at de får det glade børneliv, som alle børn fortjener, skriver UNICEF.

Turneringen bliver afholdt i Gentofte, som i år officielt er udnævnt til UNICEF By 2018. Det betyder, at hele kommunen over et helt år vil samle penge ind til UNICEFs arbejde for børn i Grønland.