VIDEO KANUKOKA får brug for fem nye medarbejdere

Kommunesammenslutningen KANUKOKA fortsætter sit arbejde for de tre kommuner og skal nu ud og finde fem medarbejdere. Det var resultatet af et ekstraordinært møde i sammenslutningen tirsdag i Nuuk.

- Der besluttede vi, at man effektuerer den beslutning, som bestyrelsen tog i januar måned - man flytter sekretariatet til Maniitsoq, fortæller KANUKOKAs formand, Simon Simonsen.

På det ekstraordinære møde tirsdag deltog KANUKOKAs bestyrelse samt de delegerede, som er medlemmer af kommunernes økonomiudvalg. Simon Simonsen blev valgt som formand efter at have været fungerende formand siden 1. august. Simon Simonsen er også viceborgmester i Kommune Kujalleq.

Fakta

KANUKOKA har været igennem en turbulent periode. Her er et overblik over forløbet:

  • 24. september 2014: Et flertal i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq meddeler, at kommunen melder sig ud af KANUKOKA per 1. januar 2016.
  • 8. december 2015: KANUKOKAs hovedbestyrelse beslutter at flytte sekretariatet ud af Nuuk, som en konsekvens af at Kommuneqarfik Sermersooq har meldt sig ud.
  • 17. januar 2016: Den delegerede forsamling beslutter, at KANUKOKAs sekretariat skal forblive samlet og ikke deles ud på de tre kommuner. På samme møde vedtages en ny struktur for KANUKOKA, da Kommuneqarfik Sermersooq ikke længere er medlem.
  • 19. februar 2016: KANUKOKAs daværende ledelse meddeler, at KANUKOKAs sekretariat skal flytte til Maniitsoq per 1. januar 2017.
  • 11. maj 2016: Avisen AG kan fortælle, at ingen af KANUKOKAs medarbejdere ønsker at flytte med til Maniitsoq.
  • 6. juni 2016: Direktør i KANUKOKA Hans-Peder Barlach Christensen præsenteres som ny direktør i SIK:
  • 29. juni 2016: Palle Jerimiassen melder ud, at han stopper som formand for KANUKOKA per 1. august. I samme anledning foreslår han, at KANUKOKA nedlægges. Foreslaget får opbakning fra kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia.
  • 21. juli 2016: Ejendomsmægler Lynges Bolig og Erhverv beretter, at KANUKOKAs bygning i Nuuk er solgt. Køberen er Selvstyret, der betaler godt 20 millioner kroner for ejendommen.
  • 11. oktober 2016: Simon Simonsen vælges til formand på et ekstraordinært møde i KANUKOKAs bestyrelse og organisationens delegerede. De delegerede er medlemmer af de tre medlemskommuners økonomiudvalg.

Læs også Ny formand: KANUKOKA skal fortsætte med at eksistere

Den tidligere formand Palle Jerimiassen trak sig fra posten, og i den forbindelse foreslog han, at KANUKOKA burde nedlægges.

Men nu blæses der altså nyt liv i sammenslutningen fra 1. januar 2017.

Med fem ansatte, en sekretariatsleder og fire øvrige ansatte, siger Simon Simonsen.

Medarbejderne skal arbejde med emner inden for blandt andet økonomi, det sociale område samt statistik. KANUKOKA skal ifølge formanden hjælpe kommunerne med at overtage opgaver fra Selvstyret.

Læs også KANUKOKAS hovedkontor solgt

Stillingerne er endnu ikke besat, og den opgave går KANUKOKA i gang med i den kommende tid, oplyser Simon Simonsen.

KNR har tidligere fortalt, at ingen af medarbejderne i KANUKOKAs sekretariat har ønsket at flytte med til Maniitsoq. Derfor vil det være helt nye ansatte som kommuneforeningen skal finde.

Læs også Berthelsen: Der er brug for KANUKOKA

Læs også KANUKOKA's formand trækker sig

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt