Kanukoka: Bare kom i gang

Ønsket om en landsdækkende organisation for skolebestyrelser i Grønland bakkes 100 procent op af Kanukoka's formand Enok Sandgreen.
Skrevet af Janus Maqé
12. marts 2010 05:49

Radioavisen fortalte i går, at formanden for lærerforeningen IMAK, Sivso Dorph, ønsker, at der dannes en landsdækkende organisation for skolebestyrelser, fordi den nuværende skolebestyrelsesmetode ikke er slagkraftigt nok over for politikerne.

- Bare gå i gang med arbejdet for at danne en organisation. Det er meget vigtigt at tilpasse sig til den moderne grønlandske udvikling. Derfor synes jeg, det er en god idé, at arbejdet i skolebestyrelserne tilpasser sig udviklingen. Så der skal ikke herske tvivl om, at vi bakker ideen op 100 procent, siger Kanukoka's formand Enok Sandgreen.

Enok Sandgreen har selv prøvet at arbejde i en skolebestyrelse og har selv oplevet, hvor svært det kan være at komme til orde - især hvis man bor i en bygd:

- Det er enormt svært at få indflydelse på skolearbejdet, især når man er fra bygderne. Hvis der kan dannes en organisation, tror jeg det vil hjælpe.

Han siger endvidere, at Kanukoka er klar med en hjælpende hånd.

- I Kanukoka har vi embedsmænd, som arbejder med skolevæsenet, så vi er klar til at hjælpe, hvis der er behov for det.

Hvordan får man dannet organisationen?

- Start med en generalforsamling!