Kangaatsiaq får ny skole

Børn og unge i byen Kangaatsiaq med 520 indbyggere kommer til at få glæde af en ny skole om to år.
Kommune Qeqertalik forventer, at den nye skole vil stå klar i juni 2022. Foto © : Kommune Qeqertalik
Skrevet af Malik Brøns
24. februar 2020 08:35

Kommunen forventer at byggeriet begynder i maj i år.

- I mange år har borgerne ønsket sig en ny skole i Kangaatsiaq, og nu bliver det til virkelighed. Der er ingen tvivl om, at den nye skole får stor betydning, i arbejdet henimod bedre skoleresultater, siger borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen (IA) i en pressemeddelelse.

Forventet klar i 2022

Skolen skal bygges for kommunens egne midler, og det er KJ Greenland A/S, der har fået opgaven med byggeriet.

Kommune Qeqertalik forventer, at skolen vil stå klar i juni 2022.

LÆS OGSÅ En del af Kangaatsiaq-skolen rives ned

- Vi er meget glade for, at målet nu bliver en realitet. Jeg er så glad på vegne af børnene, der får en helt ny skole, men jeg er også glad på vegne af lærerne og forældrene. Desuden kommer skolebyggeriet til at have en positiv indvirkning på beskæftigelsen i Kangaatsiaq, og det er kun positivt, siger formand for udvalget Inoqarfik, Hans Aronsen (IA).

Forældre i protest

Selvstyret stod oprindeligt for projektet med den nye skole i Kangaatsiaq. Men da Selvstyret reducerede projektet til kun at omfatte fire nye klasseværelser, bad Kommunen om at overtage projektet.

LÆS OGSÅ Selvstyret bør finansiere ny skole i Kangaatsiaq

Frustrerede forældre fik dengang nok af at sende deres børn i den nuværende delvist skimmelssvampsramte skole i Kangaatsiaq. I protest valgte forældrene at holde deres børn hjemme fra skolen.