KOMMUNEVALG Kandidaterne lader vente på sig i Qeqqata

Der er bare 53 dage til slaget om posterne i kommunalbestyrelsen skal stå, når der er kommunalvalg den 4. april. Men selvom valget nærmer sig med hastige skridt er kun få af partierne klar med kandidater i Qeqqata Kommunia.

Kun Siumut og IA er næsten klar. Siumut med 10 opstillingsklare kandidater, mens Inuit Ataqatigiit er klar med 12 kandidater, men håber på flere.

Atassut, Demokraterne, Partii Naleraq og Partii Inuit har endnu ikke offentliggjort kandidater.

Men det er ikke kun kandidaterne, der mangler. Også de store emner for valgkampen og partiernes mærkesager og visioner for de næste fire år lader vente på sig.

LÆS OGSÅ Berthelsen efterlader udflytning af arbejdspladser til efterfølgerne

- Vi er godt i gang med forberedelserne og holder løbende telefon-møder. Vi regner med at præsentere vores målsætninger efter den 21, siger Nuka Berthelsen fra IA.

Men hos Siumut er man klar med en politik og ønsker for valgkampsdebatten.

Og står det til det forsvarende borgmesterparti, så skal hovedtemaet for valgkampen være arbejdspladser i turismen, siger formanden for Siumut i Sisimiut, Erik Jensen.

LÆS OGSÅ Hermann Berthelsen genopstiller ikke

- Allerførst så synes jeg at vi skal have skabt nogle nye arbejdspladser blandt andet via turisme. Og en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut har været på tale i rigtig lang tid. Hvis det skulle være vil Qeqqata Kommunia gerne tage ansvar for at bygge den vej. Og det er den første prioritet vi skal have, så vi kan skabe nogle flere indtægter via turisme, siger Erik Jensen.