Kalistat Lund vil besøge den østgrønlandske by efter weekendens piteraq. Foto: Thomas Ørum Kristensen

Kalistat Lund udsætter rejse til piteraq-ramte Tasiilaq

Naalakkersuisoq Kalistat Lund planlægger stadig at komme til Tasiilaq, og måske rejser borgmesteren med ham på et senere tidspunkt.

Mandag kunne KNR fortælle, at Kalistat Lund, som er naalakkersuisoq for landbrug, selvforsyning, energi og miljø (IA), ville rejse til Tasiilaq i går.

Besøget til østkysten kommer efter weekendens piteraq, som har efterladt mange ødelæggelser i den østgrønlandske by.

LÆS OGSÅ Oprydningsarbejdet er i gang i Tasiilaq: Vi har lidt travlt

Men på grund af dårligt vejr kom Kalistat Lund ikke afsted i går. Det skriver Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø i en pressemeddelelse.

Men han har ikke opgivet rejsen, og måske får han selskab på turen.

- Vi er ved at undersøge nye muligheder for at komme til Tasiilaq. Jeg skal blandt andet mødes med borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq, Avaaraq Olsen, og måske vil det være en mulighed, at vi sammen tager til Tasiilaq, siger Kalistat Lund i pressemeddelelsen.

Prioriterer ikke at sende en politiker

Tirsdag sagde Avaaraq Olsen (IA) dog til KNR, at hun ikke havde planer om at rejse til Tasiilaq i denne omgang. I stedet ville kommunen sende Rudi Birkedal, som er anlægschef i Kommuneqarfik Sermersooq.

LÆS OGSÅ Borgmester Avaaraq Olsen tager ikke til Tasiilaq: Der er ikke plads

- Vi har prioriteret, at en sagkyndig fra bygge- og anlæg kommer hurtigst muligt til Tasiilaq for at bistå personalet med at få afrapporteret de materielle skader. Det har vi prioriteret, fordi der er yderligere stormvarsel på vej, og vinteren står for døren, siger borgmesteren.

Nu virker det altså til, at hun måske har skiftet mening.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Avaaraq Olsen, men det har ikke været muligt. Hun har meget travlt i dag, er forklaringen fra kommunens kommunikationsafdeling. 

Kalistat Lund stiller op til interview på et senere tidspunkt, siger han til KNR. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl