KAK vil have ny aftale med DBU efter kunstgræssucces

I 2015 var der kun én kunstgræsbane herhjemme, nemlig i Nuuk. Men i dag er tre kunstgræsbaner i fuld størrelse etableret med økonomisk støtte fra kommunerne. Udviklingen betyder, at en aftale fra 2015 med det danske fodboldforbund, DBU, nu bør laves om, mener formanden for Grønlands Fodboldforbund, KAK.
28. december 2017 07:20

Det skriver DR. 

I 2015 lavede Kalaallit Nunaanni Isikkamik Arsaattartut Kattuffiat (KAK)  og Dansk Boldspils Union (DBU) en aftale , der skulle sikre fire til seks kunstgræsbaner senest 2025. Banerne skulle finansieres ved hjælp af fonde, kommuner og sponsorer.

LÆS OGSÅ Narsaq indvier ny kunstgræsbane

Men det har ikke været nødvendigt. For samtlige nye kunstgræsbaner er blevet betalt af de enkelte kommuner.

- Det er en meget overraskende udvikling, som vi er glade for. Det betyder også, at vi skal have revurderet aftalen med DBU. Vi er kommet så langt i forhold den aftale, at vi skal have en ny aftale, hvilket vi skal snakke med DBU om i det nye år, siger formanden for KAK, John Thorsen, til DR.

LÆS OGSÅ KAK har fundet ny futsal-landstræner

Hos KAK går man med ønsker om, at Grønland bliver optaget i det europæiske fodboldforbund, UEFA, og i det internationale fodboldforbund, FIFA. Og her er netop kunstgræsbanerne i fuld størrelse et krav.

Optagelse i UEFA og FIFA vil betyde økonomisk støtte, som kan være med til at udvikle fodbolden herhjemme.

Foruden de store kunstgræsbaner er en række mindre kunstgræsbaner også på vej.