KAK frustreret: Vi kan ikke påvirke, hvordan reglerne skal se ud

Grønlands fodboldforbund er skuffet over, at corona-reglerne for forsamlinger er blevet forlænget, uden at forbundet er blevet hørt.
Ifølge Finn Meinel har Coronasekretariatet ikke ønsket at holde møde med forbundet, selvom det flere gange er blevet spurgt. Foto © : KNR
24. juli 2020 08:08

Det var egentlig planen, at der skulle afvikles GM i fodbold i næste måned. Men det er formentlig afblæst, efter at selvstyret har forlænget corona-reglerne for forsamlinger.

I sidste uge meddelte Naalakkersuisut, at reglerne for, hvordan og hvor mange man må samles bliver forlænget frem til årsskiftet. Det ser derfor ud til, at det ikke vil være muligt at holde turneringer på tværs af landets kommunegrænser.

LÆS OGSÅ Hvornår skal der være GM? Ingen ved det - men otte hold er klar

Formand Finn Meinel er skuffet over, at Grønlands Fodboldforbund, KAK, ikke er blevet hørt, inden restriktionerne blev forlænget.

- Vi er ikke blevet spurgt, om reglerne skal forlænges indtil 31. december, det er bare noget, der lige pludselig sker, uden vi bliver hørt, siger formanden og uddyber:

- Jeg synes, vi har prøvet at samarbejde, men det er bare frustrerende, at vi ikke kan få lov til at påvirke, hvordan reglerne skal se ud. For med nogle få justeringer kan reglerne gøre, at der kan dyrkes sport i Grønland, og det her gælder jo ikke kun KAK. Det er jo ikke kun et fodboldproblem. Det gælder alle sportsgrene.

Mails men intet møde

Ifølge Finn Meinel har Coronasekretariatet ikke ønsket at holde møde med forbundet, selvom det flere gange er blevet spurgt.

Dialogen har derfor været begrænset til at foregå via mails, og det er ikke optimalt, mener formanden.

- Vi ville gerne holde et møde med dem og snakke om løsningsmuligheder, fordi vi har nogle gode ideer til, hvordan vi kan indrette os med nye GM-former, siger han.

Herrernes turnering skulle egentlig fløjtes i gang 10. august i Ilulissat, mens Nuuk skulle afholde kvindernes turnering ugen efter. 

LÆS OGSÅ Her er KAK’s GM-plan

Ifølge Finn Meinel kunne man sagtens indrette turneringsformen, så den tager hensyn til folkesundheden. For eksempel med et cup-system, der ikke samler alle kampene i én by.

- Vi kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lave nogle regler, der kan tage hensyn til at sporten stadigvæk kan eksistere.

- Vi forstår godt, at folk ikke skal smitte hinanden, men jeg tror godt, vi kan finde nogle løsninger, så begge hensyn kan blive tilgodeset, siger formanden.

Kedelig udvikling

IT-79 fra Nuuk er et af de otte hold, der havde kvalificeret sig til GM. Peri Fleisher fra klubben kalder det for en kedelig udvikling, at GM formentlig ikke bliver til noget.

- Selvfølgelig er det kedeligt som spiller. GM det er det vigtigste for os, og vi går meget op i det, siger han.

LÆS OGSÅ GIF: Landsdækkende mesterskaber bør suspenderes foreløbig

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Naalakkersuisut, men de er endnu ikke vendt tilbage med et svar.