Kajakmesterskaber i vendinger og kaproning vil foregå i flere byer

Coronasekretariatet har givet afslag på afvikling af grønlandsmesterskaber i kajak i Uummannaq. Nu træder plan B i kraft.
Kajakmesterskaber afvikles i flere byer på samme tid. Foto © : Abbas Moaddab
Skrevet af Noah Mølgaard
27. april 2021 12:54

Stærkmandskonkurrencen Greenland Strongest åbnede ballet med afvikling af en konkurrence fra flere steder på en gang i oktober sidste år.

LÆS OGSÅ Corona: Kajak-mesterskaber er aflyst

Arctic Sports Greenland har netop afsluttet grønlandsmesterskab efter samme opskrift, og nu følger foreningen kajak i kølvandet på samme.

Der skal nemlig ikke afholdes grønlandsmesterkaber i kajak i et sted, men flere steder.

- Vi har i dag fået besked fra Coronasekretariatet, at vores ansøgning om afvikling af grønlandsmesterskaber i Uummannaq er blevet afslået, siger medlem af bestyrelsen i foreningen Qajaq Ungaaq Tobiassen til KNR.

Grønlandsmesterskaberne i kajak, der bliver forkortet til QU, bliver afviklet fra 9. juli og ti dage frem.

Hvis vejret driller?

Og afslaget bliver begrundet med, at landsdækkende mesterskaber kun må afvikles i bestemte byer, og Uummannaq er ikke blandt de bestemte byer.

Ifølge Naalakkersuisuts coronaregler må der kun afvikles mesterskaber følgende steder: Ilulissat, Aasiaat, Qasiannguit, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Sisimiut, Nuuk, Paamiut, Narsaq, Narsarsuaq og Qaqortoq.

- Derfor træder vores plan B i kraft nu, forklarer Ungaaq Tobiassen.

- Deltagerne i grønlandsmesterskabet bliver i deres respektive hjembyer og afvikler deres kajakvendinger og kaproning hjemme.

Det bliver stadig den lokale forening i Uummannaq, der står som arrangør af mesterskaberne skal koordinere afvikling af konkurrencer i ni forskellige discipliner.

Men vi ved at vejrforholdene kan variere meget fra sted til sted. Hvad gør I, hvis det blæser for meget et af stederne?

- De lokale klubber ved bedst, hvor der er mest læ, siger Ungaaq Tobiassen.