Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Kúkos partiskifte betyder ikke noget for Sermersooq-koalition

Partierne bag koalitionen i kommunalbestyrelsen ser ikke nogen grund til ændringer på trods af Mala Høy Kúkos skifte fra Atassut til Siumut.

Atassut havde en et enkelt mandat med i koalitionen i Kommuneqarfik Sermersooq. Men det mandat skiftede i sidste uge parti til Siumut, da Mala Høy Kuko sagde farvel og tak til Atassut og meldte sig ind i Siumut.

Dermed mistede koalitionen i kommunalbestyrelsen i Sermersooq også et mandat. Men det får ikke nogen betydning, lyder det fra Inut Ataqatigiit og Demokraterne.

- Der er intet i den politiske aftale vi lavede i april, som behøver at blive justeret på baggrund af Mala Høy Kúko’s partiskifte. Både Inuit Ataqatigiit og Demokraatit står dengang som nu fuldt inde for aftalens ordlyd, udtaler Demokraterne.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kuko har fundet sit nye parti

Borgmester Asii Chemnitz Narup har også haft kuglerammen fremme, og hun konstaterer også, at Kúkos skifte er uden betydning.

- I foråret lagde vi meget vægt på konkrete forslag, og vi fik sammen med Demokraatit lavet en fremsynet, omfattende og ambitiøs drejebog for det politiske arbede i Kommuneqarfik Sermersooq i de kommende år. Det arbejde fortsætter ufortrødent, lyder det fra borgmesteren.

Med Mala Høy Kúkos partiskifte sidder koalitionen på 12 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kuko gør Atassut mandatløse

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!