Københavns Lufthavn anbefaler, at man møder op tre timer før afgang til Grønland

Hvis du skal rejse tilbage til Grønland, efter sommerferie i Danmark eller andre steder, skal du søger for at være i lufthavnen før flere timer.

Coronakrisen har haft store konsekvenser for flytrafikken rundtom i verden. Både flyselskaber og lufthavne skar kraftigt ned på deres medarbejdere på grund af antallet af flypassagerer, der bare dalede ned.

Nu er antallet af corona-smittede så lavt, at flyselskaberne igen har fået travlt.

Men i København halter rekrutteringen af nye medarbejdere. Selv om der er ansat 330, skal de først oplæres, oplyser Københavns Lufthavn.

Derfor er lange køer foran sikkerhedstjekket i lufthavnen, lyder det på en mail fra selskabets presseafdeling til KNR.

- Vi anbefaler, at passagerer møder to timer før afrejse, hvis man skal rejse inden for Europa og tre timer inden afrejse, hvis man skal flyve langdistance - herunder Grønland, skriver Rasmus Baad, der er presserådgiver hos Københavns lufthavn.

Lange køer til sikkerhedstjek

KNR fangede sidste uge Amalie Ostermann, der skulle flyve til Grønland. Og hun stod tidligt op for at være i lufthavnen tidsnok. Air Greenlands atlantflyver, Norsaq, plejer som regel af vende snuden mod Grønland klokken 9 om morgen fra København, derfor ankom Amalie Ostermann tidligt morgen for at være på den sikre side. 

- Det tager lidt længere tid, når man skal til Grønland, så vi kommer her tidligt omkring kl. 6, siger hun og forklarer:

- Det er et stort spørgsmål om, hvor hurtigt man kan aflevere bagagen. Og så skal man skynde sig op og stille op i køen til sikkerhedstjek.

Rasmus Baad, der er presserådgiver hos Københavns lufthavn, forklarer, at der er ansat mange nye medarbejdere i lufthavnen. Men de skal først oplæres. Derfor må passagererne forvente ventetid.

- Vi forventer at være klar med medarbejdere til sommerferien, hvor vi regner med, at trafikken til Europa nærmer sig det normale. Dog vil vi også her opleve lange ventetider, som ved de store rejse dage inden pandemien.

Det er dog ikke kun i Københavns Lufthavn, at der er lange køer. Mange lufthavne anbefaler, at passagererne kommer i god tid før deres afrejse.

Du kan se tv-indslaget fra Qanorooq ovenover. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl