Kæmpekø til kaffemik med dronningen

200-300 mennesker stod udenfor kulturhuset i Nuuk for at få et glimt af dronningen.
Skrevet af Christine Hyldal
11. oktober 2021 14:51

Det er ikke hver dag, at dronningen kommer til kaffemik. 

Men det gjorde hun i går, hvor hun besøgte kulturhuset Katuaq i Nuuk. Her havde Kommuneqarfik Sermersooq og bispeembedet inviteret på kaffemik mellem 14.30 og 17.00.

Indenfor var der proppet, og udenfor stod der angiveligt 200-300 mennesker i kø. Nogle håbede blot at få et glimt af dronningen – andre ville gerne indenfor til kaffemikken.

Nogle af dem, der stod ude i kulden, var Juliane på fire år og Jakob på tre år. 

 

Foto © : Malik Brøns / KNR

Bolette Dam, Juliane og Jakob. Foto: Malik Brøns

 

- Vi er kommet for at se dronningen, siger Juliane. 

- Hendes mor Bolette Dam har stillet sig op foran indgangen ind til Katuaq, hvorfra køen snor sig langt op mod Nuuk Center.

- Vi er her for børnenes skyld, så vi håber at se dronningen, siger hun.

 

Foto © : Malik Brøns / KNR

Fra venstre Emma Jakobsen, Jonas Andersen, Marianne Frydendal og Inger Johanne. Foto: Malik Brøns

 

Inger Johanne, Emma Jakobsen, Jonas Andersen og Marianne Frydendal er alle medicinstuderende fra Aarhus Universitet og er i Nuuk i to måneder i et forløb på Dronning Ingrids Hospital. 

- Vi er her jo for at se dronningen. Der er blevet snakket meget om det i frokostpausen, og vi har hørt fra sygeplejerskerne, at hun skulle komme, fortæller de.

- Jeg har aldrig set dronningen in real life før – og jeg bor i Danmark, siger Emma Jakobsen.

- Ja, det er egentlig utroligt, at man skulle rejse til Nuuk for at møde hende, siger Jonas Andersen og fortsætter:

- Jeg tænker, at det er vigtigt for hende at vise, at hun gerne vil Grønland.

LÆS OGSÅ Bispevielse: Tredje gang blev lykkens gang for Paneeraq Siegstad Munk

Emma Jakobsen supplerer:

- Forholdet mellem Danmark og Grønland virker lidt rodet – så det er nok vigtigt for hende at vise, at hun vil det og går op i det, og at det betyder noget.

 

Foto © : Malik Brøns / KNR

 

Sidse, Lilly, Martha, Ane og Nikkulaat står også spændt udenfor Katuaq. De er både spændte på at se dronningen og den nye biskop, som netop er blevet indviet.

- Det er første gang vi ser en bispevielse, det er betagende, siger de.  

De har allerede set dronningen under besøget i Nuuk.

- Men kun lidt mens hun var inde i bilen. Men hun vinkede ikke så meget, det er mærkeligt. Måske er hun blevet så gammel, at hun er begyndt med at glemme. Derfor vil vi gerne se hende bedre herfra nu.

- Men vi vil også gerne med ind til kaffemik. Det kommer vi måske ikke, for der er rigtig mange folk... Nej, vi kommer nok ikke ind alligevel, da der vist snart ikke kan være mere kaffe.

Klokken 15.20 svinger en sort landrover op foran kulturhuset med dronningen i. Hun bliver modtaget af borgmester Charlotte Ludvigsen (IA) og den nyindsatte biskop Paneeraq Siegstad Munk. 

Bispevielsen er netop færdig i Hans Egede Kirke, hvor dronningen også deltog. I kirken var hun i nationaldragt, nu er hun klædt i nederdel og bluse under den lange sælpels. 

I dag er besøget i Nuuk forbi. Dronningen rejser videre til Pituffik, og i morgen rejser hun på turens sidste dag til Station Nord. Derefter går turen til Danmark igen.