Servicekontrakter Justus Hansen er tilfreds og bekymret

Det er godt, at der ikke ser ud til at komme forringelser i servicekontrakterne på transportområdet i Østgrønland, siger Inatsisartutmedlem for Demokraterne, Justus Hansen, der dog stadig er lidt bekymret.
Foto © : KNR
08. december 2016 14:13

Justus Hansen har i denne uge fået svar på en række paragraf 37 spørgsmål om servicekontrakterne i Østgrønland.

Blandt andet står der, at der vil være to ugentlige fly fra Akureyri på Island til Nerlerit Inaat, mens resten af byerne og bygderne bliver betjent som de plejer, der er forsikring, hvis forsinkelser gør det umuligt at nå den næste forbindelse, og så vil der heller ikke komme pristigninger, fremgår det af svarene.

Og det er godt, at der i hvert fald ikke er noget, der bliver ringere, siger Justus Hansen.

- Det er status quo. Vi er bare ved det samme, som det har været før, og det er selvfølgelig ikke en forringelse, så det tager vi selvfølgelig til efterretning, siger han.

Alligevel er han lidt bekymret over den nye flytype, der skal fragte gods og passagerer til Østkysten. Flyet, der hedder Twin Otter, er nemlig ikke så stort, og derfor er Justus Hansen bekymret for, om der kan komme nok varer til byer og bygder.

- Jeg bliver bare bange for, at de her friske varer rådner op et eller andet sted, fordi man ikke kan få det hele op på en gang, siger han.

I paragraf 37 spørgsmålet ønskede Justus Hansen også svar på, hvornår priserne og billetterne for Østgrønland vile blive tilgængelige. Og i svaret fra Naalakkersuisoq for infrastruktur fremgik det, at Nordlandair ville sætte 2017-billetterne til salg i løbet af de nærmeste dage.

Ifølge Nordlandair er priser og billetter for perioden januar til april nu tilgængelige. Som eksempel koster en tur fra Akureyri til Nerlerit Inaat den 3. januar 1738 kroner. Selskabet oplyser desuden, at sommerplanen følger snarest.