Juliane: Vi skal gøre det bedre

Der er behov for øget kontrol af den udenlandske arbejdskraft for at sikre beskæftigelsen af den hjemmehørende arbejdskraft. Det mener medlem af Inatsisartut for IA, Juliane Henningsen.

Ifølge Juliane Henningsen er der en tendens til, at virksomheder henter arbejdskraft udefra, også selv om der er tale om stillinger, der ikke kræver uddannelse.

- Jeg mener at vi skal besætte alle stillinger med de kræfter vi har i samfundet, og det synes jeg ikke, at vi gør godt nok, siger hun.

Hun har stillet mange spørgsmål til Naalakkersuisoq for Erhverv, Ove Karl Berthelsen om udenlandsk arbejdskraft. Og hun er langt fra tilfreds med de svar, hun har fået.

I svarene fra naalakkersuisut kan man blandt andet læse, at der er fremsendt forespørgsel til kommunerne for at få svar på, i hvilket omfang kommunerne lovligt tilbageholder offentlig hjælp til personer, der er selvforskyldt ledige ved for eksempel at udeblive fra det arbejde, der bliver anvist til dem af kommunen. Og det svar behager hende ikke.

- Egentlige havde jeg håbet på, at man vil øge tilsynet med kommunerne og med de virksomheder, som tilkalder udenlandsk arbejdskraft. Og hvis det er fordi grønlænderne ikke vil have de jobs, som for eksempel som rengøringskone, er der et grundlæggende problem, der skal løses, siger Juliane Henningsen.

- Så må vi kigge på de arbejdsvilkår, som vi tilbyder uuddannet arbejdskraft her i landet.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt