Da træet i Sisimiut skulle tænde, var masser af folk og børn mødt op. Men da træet ikke vil tænde, var de nødt til at tage hjem igen.Foto: Miina Egede Bernhardtsen

Julekaos: Julemandens bil fik motorstop, og juletræ kunne ikke tændes

Folk i Qaqortoq og Sisimiut fik en lidt anden start på julen i går, hvor det var første søndag i advent.

Mange børn elsker at se, når juletræet bliver tændt, og julemanden kommer første søndag i advent. 

I Qaqortoq er traditionen, at julemanden kører igennem byen i en gammel brandbil fra 1970.

Men han var ved at komme for sent til juletræestændingen, da han fik motorproblemer, og bilen begyndte at ryge. Julemanden var nødt til at hoppe ud af bilen.

 

Kilde: Kaya Riis

 

- Vi har en mistanke om, at det er nisserne, som har drillet lidt her i byen, siger Otto Kielsen, som er viceberedskabschef i Kommune Kujalleq.

Men julemanden kunne heldigvis nå hen til juletræet til tiden, da brandvæsnet har flere biler, som julemanden kan bruge, siger otto Kielsen. 

Julemanden kunne ikke tænde juletræet i Sisimiut

Julemanden i Sisimiut havde ingen problemer med bilen, men alligevel blev juletræet ikke tændt. Det fortæller kommunaldirektør i Qeqqata Kommunia, Juliane Henningsen Heilmann.

- Folk er blevet oplyst om, at der er sket en fejl. Da det ikke kun skal være dårligt, så har vi oplyst, at det var nisserne, der har drillet. Derfor håber jeg, at de kommer på søndag. Børnene og familierne er jo også glade for det, når træet tændes, siger hun. 

Da træet i Sisimiut skulle tændes, var masser af folk og børn mødt op. Men da træet ikke vil tænde, var de nødt til at tage hjem igen.

 

Juletræet som ikke blev tændt i Sisimiut.

 

Kommunen forklarer, at der er sket en elektrisk fejl. Al den underholdning, der skulle have været, er flyttet til på søndag.

- Vi er jo alle sammen kun mennesker, vi laver alle sammen fejl. Til næste gang skal vi bare være over beredskabet, men sket er sket, og næste gang er vi opmærksom, siger Juliane Henningsen Heilmann.

Juletræet tændes næste søndag, hvor det er anden søndag i advent, klokken 15, i Sisimiut.

Elektrikerne i Sisimiut har oplyst på deres Facebookside, at der vil være kakao til børnene og gløgg til de voksne.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl