Julekalender fra Kongehuset: Nissepige skal på jagt efter søskende i rigsfællesskabet

En nissepige bliver sendt ud af Dronning Margrethe for at finde sine to søskende i Grønland og Færøerne. Det sker i Kongehusets online julekalender.
30. november 2020 11:16

Nisser kan som bekendt blive meget, meget gamle - og i 100 år har en nissefamilie været spredt fra hinanden mellem Grønland, Færøerne og Danmark uden at se hinanden.

Det er baggrunden for fortællingen i årets julekalender fra Kongehuset. 

Julekalenderen foregår på kongehusets hjemmeside og på det sociale medie Instagram.

Og i form af Dronning Margrethes håndlavede dukker sender dronningen en nissepige ud på en rejse gennem rigsfællesskabet for at finde sine to søskende, som nissefamilien ikke har fejret jul med i hundrede år.

LÆS OGSÅ VIDEO: En fællessang til dronningen - på vegne af Grønland

De to søskende slog sig ned på henholdsvis Færøerne og i Grønland under Christian 10. og Dronning Alexandrines store Kongefærd i 1921.

Første låge i julekalenderen bliver åbnet 1. december klokken 7.30 dansk tid og byder på et nyt kapitel hver dag frem til og med juleaften.

Gennem december kan følgere få et indblik i forskellige færøske og grønlandske juletraditioner, sagn og myter. Det sker sammen med fortællinger om Kongehuset gennem tiden.

Det er femte år i træk, at Kongehuset udgiver en digital julekalender. Den kan i år følges på dansk, færøsk, grønlandsk og engelsk, oplyser Kongehuset.