Julekalender fra Kongehuset: Nissepige skal på jagt efter søskende i rigsfællesskabet

En nissepige bliver sendt ud af Dronning Margrethe for at finde sine to søskende i Grønland og Færøerne. Det sker i Kongehusets online julekalender.

Nisser kan som bekendt blive meget, meget gamle - og i 100 år har en nissefamilie været spredt fra hinanden mellem Grønland, Færøerne og Danmark uden at se hinanden.

Det er baggrunden for fortællingen i årets julekalender fra Kongehuset. 

Julekalenderen foregår på kongehusets hjemmeside og på det sociale medie Instagram.

Og i form af Dronning Margrethes håndlavede dukker sender dronningen en nissepige ud på en rejse gennem rigsfællesskabet for at finde sine to søskende, som nissefamilien ikke har fejret jul med i hundrede år.

LÆS OGSÅ VIDEO: En fællessang til dronningen - på vegne af Grønland

De to søskende slog sig ned på henholdsvis Færøerne og i Grønland under Christian 10. og Dronning Alexandrines store Kongefærd i 1921.

Første låge i julekalenderen bliver åbnet 1. december klokken 7.30 dansk tid og byder på et nyt kapitel hver dag frem til og med juleaften.

Gennem december kan følgere få et indblik i forskellige færøske og grønlandske juletraditioner, sagn og myter. Det sker sammen med fortællinger om Kongehuset gennem tiden.

Det er femte år i træk, at Kongehuset udgiver en digital julekalender. Den kan i år følges på dansk, færøsk, grønlandsk og engelsk, oplyser Kongehuset.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt