Jordans konge: Varig fred kræver en palæstinensisk stat

Så skal vi til Mellemøsten, hvor fred i fremtiden afhænger af en tostatsløsning mellem Israel og Palæstina, mener Jordans konge.
Foto © : Israel Defense Forces/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
29. maj 2019 19:20

En varig fred i Mellemøsten kan kun komme, hvis der bliver oprettet en palæstinensisk stat med Østjerusalem som hovedstad.

Det understreger Jordans Kong Abdullah onsdag på et møde med Trumps mellemøstrådgiver og svigersøn, Jared Kushner.

Den såkaldte tostatsløsning, som Jordan fastholder, er tilsyneladende ikke i overensstemmelse med Trump-regeringens fredsplaner i Mellemøsten.

Kushner ankom tidligere på dagen til den jordanske hovedstad, Amman. Han står i spidsen for en delegation, der er på rundrejse for at samle opbakning til næste måneds konferencei Bahrain.

Her gør amerikanerne klar til at fremlægge den økonomiske del af en kommende fredsplan. Der indebærer blandt andet at opmuntre til investeringer i de palæstinensiske områder.

Palæstinenserne har på forhånd taget afstand fra fredsplanen, som i deres øjne er for ensidig.

Den palæstinensiske ledelse har tidligere sagt, at den ikke er blevet konsulteret om den kommende om den kommende konference i Bahrain. De har derfor opfordret arabiske nationer til at undgå konferencen.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Qatar har allerede antydet, at de vil deltage. Jordan, som er USA's nære allierede gennem mange år, har endnu ikke meldt sin ankomst.