Foto: Paarnaq Hansen / knr

SAR-redning Jolle med to nødstedte fundet efter 8 timer

To personer blev fredag reddet i deres jolle, der havde drevet rundt i Diskobugten i mere end 8 timer. Det fortæller Arktisk Kommando på sin Facebookside.

Jollen med to personer om bord var tidligere fredag morgen sejlet fra Aasiaat, men ved 6-tiden udsendte jollen en nødmelding - en såkaldt Pan-Pan.

Derfor blev der via Aasiaat Radio udsendt en melding om jollens position, og midt på formiddagen blev hændelsen opgraderet til en SAR - Search and Rescue - operation, da det ikke mere var muligt at komme i kontakt med jollen.

Ved 13-tiden overtog Arktisk Kommando ansvaret for eftersøgningen, og de kunne se at et tysk forskningsskib og en amerikansk sejlbåd var i området. De blev kaldt op og anmodet om at deltage i eftersøgningen.

Sammen med inspektionskutteren TULUGAQ, S-61 redningshelikopteren, politikutteren SISAK IV, LYNX helikopteren fra inspektionsskibet VÆDDEREN, samt en række private både, indledtes en eftersøgning nær den position, som nødmeldingen var kommet fra.

Kl. 16:34 modtog Arktisk Kommando så melding om, at en af de private både havde fundet jollen og de to personer.

De var meget kolde, men ellers i god behold efter at have drevet rundt i mere end otte timer pga. manglende brændstof og med et dødt batteri til radioen.

De to personer blev efterfølgende taget om bord på SISAK IV, som har bragt dem og deres jolle sikkert i havn igen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!