Johan Lund Olsen vil lempe udlændingeregler

Udlændingeområdet skal hjemtages, og reglerne skal lempes - og det kan ikke ikke gå hurtigt nok. Det mener IA's folketingskandidat Johan Lund Olsen, der kalder den danske udlændingepolitik for 'inhuman'.

Bliver udlændingepolitikken et grønlandsk anliggende om få år, som IA's folketingskandidat Johan Lund Olsen ønsker, bliver det uden 24-årsregel og med mere lempelige regler for familiesammenføring. To sider af den nuværende danske udlændingelovgivning, som har været meget i vælten den seneste tid.

- Som bekendt har der været ført en meget, meget stram udlændingepolitik i Danmark gennem de sidste 10 år. Men den er inhuman og asocial, og derfor mener jeg vi hurtigt muligt skal have hjemtaget området, siger Johan Lund Olsen.

Men hvad er det, der er så inhumant ved den danske politik?

- Jamen eksempelvis den meget udskældte 24 års-regel. Der er mange andre kriterier i den danske udlændingelov. Er reglerne for f.eks. familiesammenføring også for stramme? Jamen det er de. De er helt klart for stramme. Det handler grundlæggende om et menneskesyn, som jeg mener ikke klæder Danmark, lyder det fra IA-kandidaten.

Men er det nu også lutter humanisme, der får Johan Lund Olsen til at pege på udlændingeområdet som en presserende sag for et nyt grønlandsk folketingsmedlem? Eller handler det lige så meget om behovet for at få mere specialiseret arbejdskraft lokket til landet?:

- Jeg synes det haster, for det er jo faktum, at vi mangler højtspecialiserede eksperter for eksempel inden for sundhedsvæsnet og inden for råstof- og mineralsektoren. Altså vi skal også se samfundsøkonomisk på det her. Det koster for eksempel kolossalt mange penge at sende patienter til Danmark.

Johan Lund Olsen påpeger, at loven om udefrakommende arbejdskraft skal bibeholdes. Det betyder at adgangen til arbejde i Grønland fremover stadig kun kan gives til udefrakommende, hvis der ikke er tilstrækkelig kvalificeret grønlandsk arbejdskraft.

Han mener, at udlændingeområdet bør kunne hjemtages inden for den kommende valgperiode i Folketinget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt