Jess G. Berthelsen forbavset over finanslov

Der burde være flere tiltag for SIKs medlemmer i finansloven. Det mener SIKs formand, Jess G. Berthelsen, efter at have vurderet de mange millioner landets budget er vokset med.
Foto © : KNR
23. november 2016 14:01

SIK formanden sætter blandt andet spørgsmåltegn ved om de ekstra penge til servicekontrakterne nu også er givet godt ud. Og så savner han generelt tiltag der skaber arbejdspladser. Ikke mindst på råstofområdet.

- Hvis vi vil blive selvstændige, så vil råstofområdet have en stor betydning, og der bør derfor fokuseres mere på området. Det synes jeg er rigtig vigtigt i mine øje, derfor er jeg forbavset over, at det bliver nævnt så lidt i finansloven, siger Jess G. Berthelsen.

Der var lagt op til besparelser i servicekontrakterne, men der er nu kommet et årligt tilskud på 22 millioner kroner ekstra for at stille kritikerne tilfredse.

- Er det virkelig blevet billigere for samfundet, når man er nødt til at ligge 22 millioner kroner oven i servicekontrakterne. De penge kunne havde været brugt et andet sted, siger Jess G. Berthelsen, der mener, at man kunne havde brugt de 22 millioner kroner fra servicekontrakterne til sundhedsområdet og hæve grænsen for det årlige indkomst for at få boligsikring.