OL-Martin før 50km: Jeg har virkelig lyst til at løbe på ski

Foto © : Brian Lindberg Jensen
23. februar 2018 16:13

I nat går det løs med kongedisciplinen ved vinter-OL i Sydkorea.

Martin Møller skal ud på svimlende 50 km klassisk langrend og repræsentere de grønlandske og danske farver mod de største langrendsløbere i verden.

Og efter en ikke helt optimal begyndelse på legene med blandt andet sygdom, ser det nu bedre ud en nogensinde for det grønlandske ol-håb.
- Jeg har virkelig lyst til at løbe på ski og jeg har taget det roligt her de sidste par dage. Så nu har jeg følelsen af at jeg rigtig gerne vil løbe på ski og løbe op af nogle bakker. Så jeg føler mig meget klar, fortæller Martin Møller et halvt døgn før han skal ud og præstere på de olympiske løjper på Alpensia Langrendsstadion i PyeongChang.

Den 37-årige langrendsløber måtte melde afbud til første konkurrence ved OL på grund af sygdom, men fredag i sidste uge deltog han på 15 km fristil. Her opnåede han en 90. plads. 

- Jeg løb et godt løb for det jeg havde den dag. Men jeg var måske ikke helt i min bedste form på det tidspunkt. Så jeg håber at være i bedre form nu og det regner jeg helt klart med, siger han.

LÆS OGSÅ Se billeder fra Martin Møllers første OL-konkurrence

Selvom det første løb ikke var et helt optimalt, så var det godt at komme igang.

Og morgendagens løb er noget helt andet, siger Martin Møller.

Psykisk er det her et helt andet løb, så det er noget jeg har forberedt mig på på en anden måde. Det er noget jeg glæder mig til. Det er noget jeg ved, at jeg er god til og jeg ved at der flere andre, der er bedre forberedt til kortere løb, siger han.

LÆS OGSÅ Martin Møller slutter i den tunge ende ved OL

Det bliver Martin Møllers sidste konkurrence i OL-sammenhæng og internationalt, for langrendsløberen har meldt ud, at han stopper den professionelle karriere efter OL.

Derfor skal den også have hele armen i morgen, men samtidig skal løbet også disponeres, så der er energi tilbage til de sidste kilometer, siger Martin Møller.

- Når jeg kører over målstregen skulle jeg gerne være helt færdig og superglad, siger han.

Martin Møller har tidligere fortalt, at han håber at kunne løbe sit bedste løb nogensinde. Ved OL i Sotji i 2014 blev han nummer 45 på 50 kilometer klassisk.