Jakob Janussen: Per Berthelsens troværdighed led skade ved partiskiftet til Siumut

Rettet: Fungerende landsstyremedlem for finanser, Per Berthelsens troværdighed led skade, da han blev ekskluderet af Demokraterne og meldte sig ind i Siumut, som han i lang tid ellers havde kritiseret meget kraftigt. Det vurderer KNR´s valgkommentar Jakob Janussen efter den seneste vælgeranalyse, der spår tilbagegang til både Siumut og Demokraterne.

I følge den seneste vælgerundersøgelse står Demokraterne til at miste fem procent at vælgerne i forhold til valget i 2005, hvor partiet fik 23 procent af stemmerne. Hele 10 procent af samtlige stemmer i Grønland gik dengang til partiets daværende formand, Per Berthelsen.

Også Siumut står i følge Ilisimatusarfiks analyse til at miste stemmer. 3 procent vil partiet gå tilbage, og derfor ser det ikke ud til at Per Berthelsens vælgere ukritisk følger ham over i hans nuværende parti. Jakob Janussen siger:

- En del vælgere undrer sig over, at Per Berthelsen forsøgte at blive allieret med Inuit Ataqatigiit, og da det ikke lod sig gøre, meldte han sig ind i Siumut. Med hans egne ord, så havde han en plan A, og da plan A ikke kunne lade sig gøre, måtte han ty til plan B. Det er en udtalelse fra en levebrødspolitiker.

Trorværdigheden har lidt skade?

- Jamen, det tror jeg bestemt. Man kan ikke kritisere et parti sønder og sammen, for i næste øjeblik, havde jeg nær sagt, at melde sig ind i selvsamme parti.

Siumut står altså til at miste 3 procent af vælgerne, og kan blot mønstre 28 procent af samtlige stemmer, hvis den seneste analyse står til troende. Til det siger Jakob Janussen.

- De enkelt sager, der har været de sidste år og specielt de sidste måneder, har haft indflydelse på, at en del vælgere har vendt Siumut ryggen, vurderer KNR´s valgkommentator Jakob Janussen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt