Jagten er i gang: Der er allerede givet flere licenser end sidste år

Der er allerede givet flere jagtlicenser end sidste år. Ifølge Kommuneqarfik Sermersooq er det, fordi processen er blevet digital.
For første gang har det i år været muligt at ansøge om jagtlicenser elektronisk. Det har betydet, at der er givet flere licenser, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq. Foto © : Greenland Travel / Flickr
27. august 2020 14:45

Antallet af jagtlinceser, der er blevet givet i Kommuneqarfik Sermersooq, er steget gevaldigt i år.

Sidste år fik omkring 1100 personer jagtlicens i løbet af hele sæsonen, men allerede nu har 1787 jægere fået tilladelse til at skyde rensdyr.

Kort om jagtlicenser: 

Der bliver udstedt licenser frem til udgangen af oktober eller december, alt efter om der er licenser til fritids- eller erhvervsjagt.

Det er fordi, at ansøgningsprocessen er blevet digital, vurderer kommunen.

- Tallene taler deres eget tydlige sprog, når man ser på digitaliseringen af licenser til rensdyrjagt.

- Allerede nu er der lavet mange flere end sidste år, hvor det hele foregik manuelt, skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

Ansatte har mindre travlt

Det er de ansatte i Borgerservice, der står for at administrere licenserne. Normalt har de så travt, at de kun beskæftiger sig med dét i to uger.

Men i år er anderledes og selv i det, som kommunen beskriver som "den mest hektiske åbningsfase" har medarbejderne haft tid til andre opgaver.

LÆS OGSÅ Grønlands Naturinstitut: Der er alt for mange rensdyr

Trods stigningen i antallet af licenser tyder det ikke på, at vestgrønlandske jægerne skal være nervøse for ikke at få en god fangst. 

Ifølge Grønlands Naturinstitut er bestanden af rensdyr i Vestgrønland nemlig større end nogensinde før. 

Tællinger fra 2018 og 2019 tyder på, at der er omkring 140.000 til 165.000 rensdyr i Vestgrønland, skriver instituttet i en artikel.